NEMA VIŠE DŽABE: Država će od 1. marta morati da plati putarinu!
Foto: Nebojsa Mandic

Ministarka Zorana Mihajlović

NEMA VIŠE DŽABE: Država će od 1. marta morati da plati putarinu!

Društvo -
Neće plaćati samo policija, vatrogasci, vojska i Hitna pomoć

ZAJEČAR - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je Putevima Srbije da od 1. marta svi državni organi moraju da plaćaju putarinu, osim policije, vatrogasaca, vojske i Hitne pomoći, izjavila je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović. Ona je rekla novinarima u Zaječaru da će to povećati budžet Puteva Srbije za oko 15 miliona dinara godišnje.

Mihajlović je dodala da će besplatno moći da koriste autoput i humanitarne organizacije, ali samo kada to prijave i prevoze nešto u humanitarne svrhe.“U prethodnom periodu autoput nisu plaćali nijedno ministarstvo, nijedan član vlade, niti sve moguće i nemoguće organizacije, finansijske i druge koje postoje, zatim ambasade i tako dalje”, istakla je Mihajlović.Kako je rekla, godišnje je zbog toga odlazilo okvirno oko 15 miliona dinara i zato se mora prekinuti sa tom praksom.

Mihajlović je napomenula da sa tim novcem, na primer, može mnogo puteva da se obnovi ili izgradi u lokalnim samoupravama koji je potrebna pomoć.“Postoji li bar jedan razlog da ministarstva, počev od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ne plaćaju putarinu – ja mislim da nema razloga i da to mora da se plati”, poručila je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track