Najnovije vesti

POTVRDA PRIJATELJSTVA KUVAJTA I SRBIJE: Stefanović i Abdulsamad o unapređenju saradnje!
Foto: MUP

Sastanak

POTVRDA PRIJATELJSTVA KUVAJTA I SRBIJE: Stefanović i Abdulsamad o unapređenju saradnje!

Društvo
Srbija želi da unapredi put ka Evropskoj uniji i bude dobar i pouzdan partner u borbi protiv terorizma, koji je danas velika pretnja za ceo svet, naglasio je ministar Stefanović

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Kuvajta Jusefom Ahmadom Abdulsamadom o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova,

"Srbija želi da unapredi put ka Evropskoj uniji i bude dobar i pouzdan partner u borbi protiv terorizma, koji je danas velika pretnja za ceo svet- naglasio je ministar Stefanović.

Ambasador Abdulsamad uputio je poziv ministru Stefanoviću da poseti Ministrarstvo unutrašnjih poslova Kuvajta i potpiše sporazum o saradnji  u borbi protiv terorizma, organizovanog i visokotehnološkog kriminala, koji bi otvorio nove mogućnosti u saradnji u ovim oblastima.

Ambasador je pohvalio donošenje odluke o oslobađanju obaveze pribavljanja viza za ulazak u Republiku Srbiju za ostale državljane koji poseduju važeću šengen vizu, vizu Velike Britanije ili vizu SAD, da mogu da borave u Srbiji do 90 dana. Zajednički je konstatovano da će ta odluka ohrabriti veći broj državljana Kuvajta da dođu u Srbiju  i tako još više  unaprede privrednu i kulturnu saradnju Kuvajta i Srbije.

Ministar Stefanović je zahvalio državi Kuvajt na pomoći Srbiji  koju su uputili tokom majskih poplava što još jednom potvrdilo dugogodišnje prijateljstvo dve zemlje.

(EPK)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...