SRPSKI OBAVEŠTAJCI NABAVILI HAKERSKI PROGRAM: BIA može da nam čita poruke sa Vibera i WhatsAppa!
Foto: Printscreen

Prisluškuju nam telefone?

SRPSKI OBAVEŠTAJCI NABAVILI HAKERSKI PROGRAM: BIA može da nam čita poruke sa Vibera i WhatsAppa!

Društvo -
Pomoću ovog programa dobrim hakerima, ali i IT stručnjacima u bezbednosnim službama dostupne su poruke, slike i svi podaci koji su poslati preko ova dva mesindžera

BEOGRAD - Ni Viber ni WatsApp nisu više siguran način komunikacije jer su pre desetak dana srpske bezbednosne službe dobile hakerski program kojim može da se nadzire komunikacija na ova dva mesindžera.

Informacija o provaljenim mesindžerima brzo je procurila, pa su pripadnici BIA, vojnih službi bezbednosti, visoki funkcioneri MUP, kao i mnogi političari instalirali "Kakao" mesindžer kao bezbedan način komunikacije.

"BIA je nedavno kupila hakerski program koji je proizveden u Francuskoj, a košta neuporedivo manje od zvanične licence za nadzor internet vidova komunikacije poput Vibera i WatsApp-a. Pomoću ovog programa dobrim hakerima, ali i IT stručnjacima u bezbednosnim službama dostupne su poruke, slike i svi podaci koji su poslati preko ova dva mesindžera", navodi izvor lista.

Prema njegovim rečimaprogram za hakovanje kupljen je na crno a kada je informacija procurila, bezbednjaci su svi odreda instalirali novi mesindžer - Kakako.

"Očigledno je da je program već uveliko u upotrebi čim ljudi iz BIA i policije izbegavaju da pričaju i šalju poruke na Viber, a mnogi su upozorili i svoje prijatelje biznismene i političare, pa i ovi sada po preporuci masovno instaliraju Kakao", navodi dobro obavešteni izvor.

(Naše novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track