MALI ANĐEO PUTUJE U ITALIJU: Ognjanovići dali 120.000 evra za Petrino lečenje

Borba za život

MALI ANĐEO PUTUJE U ITALIJU: Ognjanovići dali 120.000 evra za Petrino lečenje

Društvo -
Roditelji preminule Tijane uplatili su novac klinici u Đenovi, koji nam je dovoljan za početak lečenja raka, ali će nam trebati za još jednu njenu terapiju, kaže devojčicina majka Jelena Cvetković

BEOGRAD - Roditelji pokojne Tijane Ognjanović, Jelena i Nebojša, uplatili su 120.000 evra na račun bolnice u Đenovi za lečenje male Petre Cvetković iz Beograda!Tako će ova trogodišnja devojčica krenuti u Italiju čim se oporavi od hemioterapije. Ovo je za Kurir potvrdila i Petrina majka Jelena Cvetković, koja se s devojčicom koja boluje od neuroblastoma, retke vrste raka koja pogađa malu decu, nalazi u Institutu za majku i dete.- Ognjanovići su u utorak uplatili novac direktno klinici u Đenovi i omogućili lečenje naše ćerke. Hvala im na tome. Bićemo im zahvalni celog života. Sada možemo da počnemo s pripremama za put. Hvala i celoj Srbiji koja je uz nas i našu ćerkicu - kaže Jelena i ističe da ne zna koliko će ukupno novca biti potrebno za Petrino lečenje.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Prima hemioterapiju- Oko pola godine će trajati Petrino lečenje u Italiji. Možda i duže. Iznos od 120.000 evra neophodan je za početak. Tačan iznos koji bi nam još bio potreban znaćemo kada počne lečenje - objašnjava Jelena.Petrina tetka Aleksandra Petrović kaže da bi Petra trebalo da bude u Đenovi između 10. i 11. marta.- Otputovaće u ponedeljak ili utorak. Trenutno prima hemioterapiju u Institutu za majku i dete. Osim sume od 120.000 evra, koju su Ognjanovići uplatili, biće potrebno još oko 100.000 evra samo za protonsko zračenje - kaže Aleksandra.Operisana tri putaPetru je operisao dr Davidof u Memfisu u Americi. Za mesec dana operisana je čak tri puta. Da bi Petra ozdravila, potrebno je da joj se uradi presađivanje koštane srži, zračenje, imunoterapija... Nebojša Ognjanović juče nije odgovarao na naše pozive i SMS.Podsetimo, Tijana Ognjanović (8) bolovala je od teškog oblika restriktivne kardiomiopatije i jedina nada joj je bila transplantacija srca u Dečjoj bolnici Teksas u Hjustonu u SAD. Preminula je 15. jula 2013. godine.

Tužilaštvo zatajilo Ognjanovići zahtevaju pristup novcu

TRAŽE DEBLOKADU RAČUNAPošto je istragom utvrđeno da su, osim računa u zemlji, Jelena i Nebojša Ognjanović imali i račune u SAD i Austriji, Više javno tužilaštvo proširilo je istragu i na inostrane račune. Dok je za proveru računa u Americi tužilaštvo zatražilo međunarodnu pravnu pomoć od kolega iz SAD, to se do danas nije dogodilo i u slučaju Austrije.- Tužilaštvo nije saslušalo Damira Ivanovića, Ognjanovićevog prijatelja, koji je preko pejpal naloga u Erste banci u Austriji sakupljao novac za Tijanino lečenje. Ivanović je u društvu advokata Zdenka Tomanovića dolazio u policiju i rekao da sve što ima da kaže da će reći tužiocu. Pitanje je zašto tužilaštvo još nije zatražilo međunarodnu pravnu pomoć od austrijskih pravosudnih organa u vezi s računom u toj zemlji. Stiče se utisak da tužilaštvo namerno odugovlači sa istragom - kaže izvor Kurira blizak istrazi i dodaje da su Ognjanovići tražili da se skine blokada s njihovog računa u Srpskoj banci na kom se nalazi oko 100.000 dolara i 7.400 evra.Iz Višeg javnog tužilaštva nismo dobili odgovore zašto od austrijskih pravosudnih organa nije zatražena međunarodna pravna pomoć za rešenje ovog slučaja.KAKO POMOĆI PETRISlanjem SMS poruke 78 na broj 3030 pomozite maloj Petri! Cena poruke je 100 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track