Stefanović: Želimo da se građani osećaju bezbedno na ulicama
Foto: Tanjug

Ministar policije u Rumi

Stefanović: Želimo da se građani osećaju bezbedno na ulicama

Društvo -
"Statistika je dobra, ali bez obzira na to nama je jednako važno da uhapsimo kako počinioce teških krivičnih dela, tako i sitne kriminalce koji pljačkaju građane na ulici'', naglasio je Stefanović

RUMA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Rumi da je policija jednako zabrinuta za stanje bezbednosti kako u oblasti teških krivičnih dela, tako i po pitanju sitnog kriminala i da će zato težište rada u narednom periodu biti na policiji u zajednici.

Stefanović, koji je prisustvovao predaji ključeva dva policijska vozila sa rotacijom, koje je opština Ruma donirala policijskoj stanici u tom gradu, istakao je da je to još jedan dobar primer saradnje policije i lokalne samouprave.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

''Iako je u Rumi kriminal na dosta niskom nivou, prostora za unapređenje ima. Mi želimo da se se građani osećaju bezbedno na ulicama, da imaju poverenja u policiju'', rekao je ministar Stefanović.Prema ministrovim rečima, u narednom periodu težište će biti na obuci policijskih službenika, na obaveštajno vođenom radu, a ne samo retroaktivnom, kada se nešto desi.

''Hoću da policija radi na prevenciji, da spreči događaje sa negativnom posledicom i to će biti težište u narednim godinama. Statistika je dobra, ali bez obzira na to nama je jednako važno da uhapsimo kako počinioce teških krivičnih dela, tako i sitne kriminalce koji pljačkaju građane na ulici'', naglasio je Stefanović.Zbog toga će, kako je objasnio, težište biti na policiji u zajednici, što će biti predviđeno novim zakonom o policiji.

Ministar je najavio da će ove nedelje saobraćajna policija obavljati pojačanu kontrolu vozila visoke klase. ''Dao sam nalog saobraćajnoj policiji da od početka ove nedelje na teritoriji cele Srbije zaustavlja vozila visoke klase. Niko ko vozi audi ili mercedes ne može da pomisli da neće biti zaustavljen ili da će izbeći odgovornost ukoliko počini prekršaj'', poručio je Stefanović.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track