SVAKI SRBIN MORA DA POGLEDA OVAJ FILM: Srpska zemlja natopljena je krvlju beba, ovo je naš holokaust
Foto: Profimedia

Srbi, narod koji nestaje

SVAKI SRBIN MORA DA POGLEDA OVAJ FILM: Srpska zemlja natopljena je krvlju beba, ovo je naš holokaust

Društvo -
Pored bele kuge, najužasnija rana na telu srpskog naroda je ubijanje budućnosti kroz još nerođeno potomstvo. Utrobno čedomorstvo ili dobrovoljni abortus svake godine u nepovrat odnese grad veličine Novog Sada

Svedočanstvo, koje otkriva tužnu istinu da je srpski narod na pragu svog istorijskog nestajanja. Srbija je danas zemlja starosti, zemlja u kojoj je staračko roptanje sve glasnije, a dečija graja sve tiša i nečujnija... O ovim i drugim činjenicama svedoče pripadnici duhovne i intelektualne elite ali i takozvani obični ljudi, seljaci, mučenici, stradalnici...

Film predstavlja živo svedočanstvo o katastrofalnoj demografskoj stvarnosti srpske države i naroda. Neodvojivi uzrok nestajanja srpskog naroda su i asimilativni procesi koji su ovde pali na plodno tle više nego kod drugih naroda u okruženju i to, kako kroz dalju istoriju kao rezultat nasilnih i političkih procesa, tako i u savremenom dobu kroz ekonomski motivisane i uzrokovane prinude. Tendencije savremenog sveta koji se masovno globalizuje, perfidnost i brutalnost materijalizovanog sveta i profitokratije, savremene društvene bolesti kao što su narkomanija, alkoholizam i izopačenja ljudske prirode, društveni inženjering, preoblikovanje identiteta naroda i dirigovano formiranje potrošačke mase opšti su okvir u kojem se našlo i naše društvo i koje dodatno pritiska naš već dovoljno izmoren narod.

Individualizacija i duhovno osiromašenje kidaju ionako tanke veze koje održavaju ljudsku zajednicu. Višedecenijsko odstupanje od pravoslavne vere i udaljavanje od Isusa Hrista i njegove crkve, po mnogima, ključni su uzroci oslabljenosti našeg naroda kojoj plaćamo previsoku cenu.Medutim, najužasnija rana na telu srpskog naroda je ubijanje budućnosti kroz još nerođeno potomstvo. Utrobno čedomorstvo ili dobrovoljni abortus svake godine u nepovrat odnese grad veličine Novog Sada. Prema statisitikama, Srbija u ovome drži neslavni rekord medu evropskim narodima. Prema zvaničnim podacima beogradskog Instituta za javno zdravlje, u Srbiji se godi nje izvrši 23.000 abortusa, ali nezvanični podaci pokazuju da taj broj dostiže 150.000. Pojedini podaci ukazuju da se tokom godine izvrši čak 300.000 abortusa.

O ovim i mnogim drugim činjenicama svedoče pripadnici srpske duhovne i intelektualne elite koji su svoje naučne stavove, saznanja i rezulatete istraživanja ponudili na uvid srpskoj javnosti širom planete: njegova svetost Patrijarh srpski Irinej, akademici Vasilije Krestić i Smilja Avramov, Radovan Tvrdišić iz Dveri Srpskih, protojerej-stavrofor dr Miloš Vesin, publicistkinja Biljana Spasić, profesor na Univerzitetu u Kembridžu Nebojša Radić, profesor Marko Mladenović, sveštenici Željko Latinovic i Branko Ćurčin, ali i mnogobrojni obični ljudi iz naroda, seljaci i mučenici...Ovaj dokumentarni film, prvi ovakve vrste kod nas, projekat je fondacije "Prijatelj Božji" i njene filmske produkcije. Film je motivisan željom da se njime opomene na tragičnu stvarnost našeg naroda i potrebom da se ukaže na put za njeno prevazilaženje, na pokajanje i vraćanje Isusu Hristu kroz crkvu njegovu kao jedinom putu ka ponovnom ostvarenju duhovnih vrednosti, jer su jedino duhovne vrednosti temelj postojanja i opastajanja svakog naroda, pa i srpskog.Snimljen je pre nekoliko godina. Nažalost, ne samo da je danas i te kako aktuelan, već svakim danom njegova aktuelnost uzima maha.

http://www.youtube.com/watch?v=_ky-pkJylr4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track