POLICIJA ISPITUJE ĐILASA: Prijavio ga TV gledalac!
Foto: Fonet Nenad Orevic

Ovo još nije bilo

POLICIJA ISPITUJE ĐILASA: Prijavio ga TV gledalac!

Društvo -
Tužilaštvo naložilo istragu optužbi Nebojše Čovića izrečenih 2013. u TV emisiji da se prihod firme bivšeg lidera DS od dolaska na vlast 2003. uvećao čak 66 puta

BEOGRAD - Predsednik Košarkaškog saveza Srbije i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas moraće do kraja nedelje policiji da dostavi detaljan pregled poslovanja svoje firme, a razlog je neobičan.Jedan Beograđanin podneo je Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivšeg lidera DS, pozivajući se na izjavu Nebojše Čovića u emisiji "Utisak nedelje".

Podnosilac prijave zatražio je od Tužilaštva da ispita da li su tačni navodi Čovića iz decembra 2013, koji je gostujući na TV B92 zajedno sa Đilasom, tada rekao: "Đilas je nedavno spominjao Nobelovu nagradu, a ja bih baš njega predložio za ovo priznanje jer je uspeo da od 2003, kada je došao na vlast, prihode svoje firme poveća za čak 66 puta."

U skladu sa zakonom Tužilaštvo mora da proveri navode iz svih prijava pa je policiji podnelo zahtev za prikupljanje podataka, a Đilasa obavestilo o prijavi.

On će stoga morati da im dostavi podatke o poslovanju svoje firme do kraja ove nedelje. Đilas je potvrdio da je već spremio izveštaj i bilanse kompanije, te da ne zna ko je gledalac koji ga tuži, ali da mu ovo nije prvi put podsetivši na anonimnu prijavu da je sa dr Boškom Đukanovićem kupio "Sintelon".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja