Zahtev Ognjanovića: Traže deblokadu računa za lečenje dece
Foto: Nebojša Mandić

Zahtev Višem javnom tužilaštvu

Zahtev Ognjanovića: Traže deblokadu računa za lečenje dece

Društvo -
Oboleli P.S. i D.I. već imaju zakazane hitne operacije u Americi

BEOGRAD - Nenad i Jelena Ognjanović ponovo su od Višeg javnog tužilaštva zatražili deblokadu novčanih sredstava kako bi se utrošila za potrebe lečenja maloletnih obolelih P.S. i D.I. kojima su već zakazane hitno neophodne operacije u Americi, navodi se u saopštenju Nebojše Ognjanovića.Oni su se i pre 20 dana obratili tužiocu sa molbom da dozvoli da se blokirana novčana sredstva na ime Nebojše Ognjanovića odblokiraju kako bi i ona bila utrošena na humanitarnu pomoć. Ognjanović je u saopštenju istakao da je do sada u humanitarne svrhe uplaćeno preko 1.600.000 evra.

"Ponovo naglašavamo da sve vreme i ova blokirana novčana sredstva smatramo delom Tijaninog novca i da smo oduvek nameravali da ih u celosti utrošimo u vidu humanitarne novčane pomoći za potrebe lečenja obolele dece ali na način na koji mi smatramo ispravim, ne preko ovih ili onih posrednika već direktno onima kojima je to najpotrebnije", naveo je Nebojša Ognjanović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je u decembru 2014. godine istragu protiv Ognjanovića zbog sumnje da su izvršili za krivična dela pranje novca i prevara i blokiralo račune koje smatra spornim.Ognjanovići su u proleće 2013. godine apelovali na građane Srbije sa molbom za prikupljanje 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani.

U kratkom roku na Tijanin račun u Komercijalnoj banci slilo se 2,6 miliona evra. Devojčica međutim nije dočekala transplantaciju, jer je preminula 15. jula 2013. godine.Po povratku u Srbiju Ognjanovići su tvrdili da su sa Tijaninog računa platili za lečenje 1,1 milion evra.Nakon ostavinske rasprave u decembru 2013. godine Ognjanovići su postali naslednici humanitarnog novca i tada su obećali da će sav novac dati u humanitarne svrhe.

Jelena i Nebojša Ognjanović se terete da su deo sredstava prikupljenih za lečenje njihove ćerke Tijane, u iznosu od 100.000 dolara i 7.400 evra zadržali za sebe, preneli su mediji ranije. Nakon pokretanja istrage protiv Ognjanovića po podnetoj krivičnoj prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, tužilaštvo je tada dostavilo i zamolnicu nadležnom organu SAD kako bi se međunarodnim pravnim putem obezbedila dokumentacija bitna za odlučivanje o daljem postupku, ali izvešaj još nije stigao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track