Razmena iskustava sa Zagrebparkingom
Foto: Jkp Parking Servis

Delegacija JKP „Parking servis“ Beograd u radnoj poseti Zagrebu

Razmena iskustava sa Zagrebparkingom

Društvo -
Povezanošću sistema, korisniku se nudi mogućnost kupovine pretplatne parking karte putem potrala. Nešto slično i mi pokušavamo da uvedemo u Beogradu

Delegacija JKP „Parking servis“ Beograd, predvođena direktorom Andrijom Čupkovićem, završila je danas radnu posetu Zagrebu tokom koje je sa Zagrebparkingom razmenila iskustva i dostignuća iz oblasti pružanja usluga parkiranja. Direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković razgovarao je sa načelnikom Gradskog ureda za promet Dinkom Bilićem i sa voditeljicom Zagrebparkinga Anom Preost o mogućnostima unapređenja sistema parkiranja beogradskog i zagrebačkog preduzeća.

Andrija Čupković ispred Sektora za transport Zagrebparkinga
Andrija Čupković ispred Sektora za transport Zagrebparkinga

„Neprestano radimo na usavršavanju svog rada, a jedan od načina je razmena iskustva sa firimama iz naše delatnosti. Zagrebparking je za nas interesantan jer je povezao svoj sistem sa MUP-om Republike Hrvatske. Povezanošću sistema, korisniku se nudi mogućnost kupovine pretplatne parking karte putem potrala. Nešto slično i mi pokušavamo da uvedemo u Beogradu. Kolegama iz Zagreba ukazali smo na velike uštede beogradskog „Parking servisa“, naročito od kako smo postali vlasnici softvera za naplatu parkiranja putem SMS-a, koji oni još uvek iznajmljuju. Preneli smo im i naša iskustva kada je u pitanju blokada vozila sa stranim tablicama, a za koja je Zagrebparking izrazio veliko interesovanje,“ rekao je Čupković.

Tokom posete se delegacija „Parking servisa“ upoznala i sa načinom funkcionsanja zonskog sistema parkiranja u Zagrebu koji, iako u odnosu na dvomilionski Beograd ima samo 800.000 stanovnika, poseduje nekoliko hiljada više zoniranih parking Rukovodstvo „Parking servisa“ obišlo je i garažu „Tuškanac“, koja je 2009. godine dobila nagradu Evropskog parking udruženja na takmičenju za najlepšu novoizgrađenu garažu. Boraveći u Zagrebu, naša delegacija je posetila i ambasadu Republike Srbije gde je razgovarala o stanju u privredi, utiscima naše dijaspore kada je reč o odnosu vrsta i kvaliteta usluga parkiranja u Beogradu i u Zagrebu, kao i o mogućnostima saradnje.

Predstavnici Parking servisa u zagrebačkoj garaži Tuškanac
Predstavnici Parking servisa u zagrebačkoj garaži Tuškanac
Rukovodstvo Zagrebparkinga i Parking servisa
Rukovodstvo Zagrebparkinga i Parking servisa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track