OTAC RADOMIRA POČUČE: Javio mi se moj Bato, plakao sam od sreće!
Foto: Facebook

Milan Počuča se čuo sa sinom

OTAC RADOMIRA POČUČE: Javio mi se moj Bato, plakao sam od sreće!

Društvo -
Briga Sve vreme otkad je uhapšen plašio sam se da li je živ. Rekao mi je da je dobro i stavio do znanja da će uskoro biti na slobodi, priča Milan

DONJECK - Radomir me je zvao u sredu. To je bio prvi put da čujem mog Batu otkad je uhapšen. Sve vreme sam umirao od brige da li je živ. Kad mi je rekao: „Ćale“, rasplakao sam se.Ovo kaže Milan Počuča, otac Radomira Počuče, koji je u Donjecku uhapšen 17. marta.- Sve vreme otkad je uhapšen plašio sam se da li je živ. Kad sam čuo njegov glas posle toliko dana, obuzele su me emocije. Osetio sam da je i on uzbuđen. Razgovor je bio kratak. Rekao mi je da je dobro, a na posredan način mi je stavio do znanja i da će uskoro biti na slobodi. Nisam ga ništa pitao jer sam bio preplavljen emocijama. Najbitnije mi je bilo da je živ i zdrav! - kaže Milan, koji je svog sina poslednji put video u avgustu prošle godine.Podsetimo, Radomira Počuču zajedno s njegovim prijateljem Vladimirom Stanićem privele su vođe srpskog puka pri ministarstvu odbrane samoproklamovane Donjecke narodne republike (DNR) - Dejan Berić i Dejan Vujić. Počuča i Stanić su uhapšeni zbog navodne pripreme atentata na Berića i Vujića i diverzantskih akcija.Kako je Berić na svojoj Fejsbuk stranici pisao, ubistvo je naručio Goran Ranisavljević Gerovac, koji se trenutno nalazi u Moskvi. Radomirov otac kaže da nije živ otkad je u javnost dospeo snimak na kojem Berić Počuči preti i streljanjem.On je ovim povodom pisao i ministrima pravde i spoljnih poslova, Nikoli Selakoviću i Ivici Dačiću, tražeći od njih pomoć za sina.- Sve vreme sam razmišljao da li je živ. Kroz ogroman stres sam prošao, tako da mi je laknulo kad sam čuo njegov glas. Priznajem da sam plakao, nisam mogao da se suzdržim. Tu emociju je nemoguće opisati. Samo roditelji znaju kako je to kad strahuješ za život svog deteta - priča Milan.U ministarstvima pravde i odbrane samoproklamovane DNR juče nismo dobili odgovore na pitanja da li je i kad će Počuča biti pušten.

Goran GerovacBIĆE PUŠTEN DANAS NA SLOBODU, JEDVA ČEKAM DA GA ZAGRLIMGoran Ranisavljević Gerovac, koji je navodno naručio ubistvo Berića i Vujića, kaže za Kurir da je „iz pouzdanih izvora dobio informaciju da će Počuča i Stanić biti pušteni u toku današnjeg dana“.- Oni nisu uhapšeni, oni su kidnapovani. DNR nije izdala nikakav zvaničan dokument da se uhapse, već je Berić to uradio na svoju ruku. Verujem da će Počuča danas biti pušten. Jedva čekam da ga zagrlim - rekao je Gerovac.On je naveo da je čuo da je Berić dezertirao, što je Dejan juče na Fejsbuku demantovao i naglasio da nije u bekstvu.Čeka ga nova robijaINTERPOL RASPISAO POTERNICU ZA POČUČOM!BEOGRAD - Interpol je juče, kako Kurir saznaje u MUP, po nalogu Višeg suda u Beogradu raspisao međunarodnu poternicu za Radomirom Počučom. Poternica je raspisana zbog postupka koji se protiv njega vodi u ovom sudu zbog pretnji upućenih preko interneta Ženama u crnom, kao i zbog krivičnog dela učestvovanja u ratnom sukobu u drugoj državi.- Ukoliko je Počuča zaista uhapšen u Ukrajini, Srbija bi sada mogla da traži njegovo izručenje. S druge strane, u slučaju da nije ni uhapšen ili da je pušten na slobodu, njemu bi sada ukrajinska policija trebalo da stavi lisice na ruke - kaže izvor Kurira iz policije.(J. S. - S. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja