PAD VOJNOG HELIKOPTERA: Vojna komisija o udesu predaje izveštaj Tužilaštvu
Foto: Zorana Jevtić

Predaja sve dokumentacije

PAD VOJNOG HELIKOPTERA: Vojna komisija o udesu predaje izveštaj Tužilaštvu

Društvo -
Komisija je došla do svih podataka na osnovu kojih je izvršila analizu i izvela zaključke, a izveštaj sa kompletnom pratećom dokumentacijom ima oko 500 stranica

BEOGRAD - Komisija za osnovno ispitivanje udesa vojnog helikoptera 13. marta, koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, danas će predati izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, najavilo je Ministarstvo odbrane.

Više javno tužilaštvo je zahtevom od 16. marta tražilo "svu dokumentaciju sačinjenu u vezi sa kritičnim događajem, pre svega nalaze komisija koje su formirane da ispitaju uzroke koji su doveli do nastanka pada vojnog helikoptera HT-48", kada je poginulo sedam osoba, navedeno je u saopštenju.

"Komisija je došla do svih podataka na osnovu kojih je izvršila analizu i izvela zaključke, a izveštaj sa kompletnom pratećom dokumentacijom ima oko 500 stranica", kaže se u saopštenju.

Komisiju su činili pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Vojnotehničkog instituta, Tehničkog opitnog centra, Vazduhoplovnomedicinskog instituta, Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Komisija je obuhvatila specijaliste iz oblasti bezbednosti letenja, održavanja vazduhoplova, planiranja i rukovođenja letenjem, meteorologije, vazduhoplovne inženjere, opitne pilote, vazduhoplovne tehničare za sve sisteme na helikopteru, specijaliste vazduhoplovne medicine i vazduhoplovne psihologije, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vojni helikopter je pao u Surčinu 13. marta uveče, kad je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici - četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba kojoj je trebalo da bude ukazana pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track