GAŠIĆ O HELIKOPTERU: Skidamo oznaku strogo poverljivo, izveštaj na sajtu
Foto: Fonet

Do kraja dana

GAŠIĆ O HELIKOPTERU: Skidamo oznaku strogo poverljivo, izveštaj na sajtu

Društvo -
Zbog važnosti informisanja građana o svim detaljima koji su doveli do udesa helikoptera, Ministarstvo odbrane je tražilo i dobilo saglasnost Višeg javnog tužioca da objavi oba izveštaja javnosti

BEOGRAD - Nalazi obe komisije o padu vojnog helikoptera u kojem je stradalo sedam osoba biće do kraja dana objavljeni na sajtu Ministarstva odbrane, rekao je Tanjugu ministar odbrane Bratislav Gašić.

Kako je objasnio, posle sprovedene istrage tužilaštva, a zbog važnosti informisanja građana o svim detaljima koji su doveli do udesa helikoptera, Ministarstvo odbrane je tražilo i dobilo saglasnost Višeg javnog tužioca da objavi oba izveštaja javnosti.

"Ministarstvo je upravo pokrenulo proceduru za skidanje oznake strogo poverljivo sa svih dokumenata. Nalazi obe komisije biće objavljeni na sajtu Ministarstva odbrane do kraja dana", rekao je Gašić.

On je dodao i da je uveren da će tužilaštvo u nastavku postupka utvrditi sve činjenice i ustanoviti odgovornost.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track