DRI: Počinje revizija finansijskih izveštaja Beograda, Kragujevca, Niša i Novog Sada
Foto: Marina Lopicic

U 2015.

DRI: Počinje revizija finansijskih izveštaja Beograda, Kragujevca, Niša i Novog Sada

Društvo -
Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović je rekao da je revizija u tim gradovima sprovedena 2011. godine, a da će se posle nove kontrole videti da li su učili na greškam

BEOGRAD - Predsednik Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović izjavio je da će ta institucija ove godine ponovo sprovoditi reviziju finansijskih izveštaja velikih gradova, poput Beograda, Kragujevca, Niša i Novog Sada.

On je, u intervjuu za Politiku, rekao da je revizija u tim gradovima sprovedena 2011. godine, a da će se posle nove kontrole videti da li su učili na greškama.

Sretenović je naveo da je po zahtevima te institucije za pokretanje prekršajnog postupka do sada pravosnažno okončano 205 postupaka.

Od toga, kako je precizirao, bilo je 153 osuđujućih presuda, pet oslobađajućih, 46 postupaka je obustavljeno, a jedan zahtev za prekršajni postupak je odbačen.

Po prijavama za privredni prestup pravosnažno su okončana 42 postupka. Od toga su 28 osuđujućih, dve oslobađajuće, 11 postupaka je obustavljeno, a jedna prijava je odbačena.

Kada su u pitanju krivične prijave osam osumnjičenih je po nalogu javnog tužioca platilo novčane kazne, pa su u ovih osam postupaka doneta rešenja da se postupci dalje ne vode, dva postuka su obustavljena, a četiri odbačena, dok su ostali postupci u toku, rekao je Sretenović.

On je rekao da je ponovo vršena revizija u Nacionalnoj službi za zapošaljavanje, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i u nekoliko ministarstava.

"Uvažili su naše preporuke i otklonili nepravilnosti u prethodnom periodu. U tri slučaja nije bilo tako pa smo morali da podnesemo zahtev za razresenje odgovornih lica", rekao je Sretenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track