Oskrnavili Ćuruvijin spomenik!

Skandal u centru Beograda

Oskrnavili Ćuruvijin spomenik!

Društvo -
Pored spomen-ploče ubijenom novinaru Slavku Ćuruviji reklama za salon na kojoj žena brije noge

BEOGRAD - Sramota!Spomen-ploča koja obeležava mesto gde je ubijen novinar Slavko Ćuruvija danas jedva može da se i primeti pored velike reklame na kojoj žena brije noge. Ovaj pano skreće pažnju prolaznicima i nalazi se u pasažu u Svetogorskoj ulici. Predsednica UNS Ljiljana Smajlović, koja je juče položila venac na mesto ubistva, kaže da je veoma razočarana time što je videla.

- Čini mi se da je reč o pomanjkanju pijeteta i poštovanja. Ali, ako se država s takvim cinizmom igra s našim nadanjima u vezi s rešavanjem ubistva, da li zaista imamo razloga da se čudimo ravnodušnosti ili nedostatku poštovanja preduzetnika prema žrtvi koju je položio Slavko Ćuruvija - pita predsednica UNS Ljiljana Smajlović.

Na licu mesta zaposlena u kozmetičkom salonu nam je rekla da oni opštini Stari grad uredno plaćaju za istaknute reklame.

- Reklama je ranije bila samo u prolazu, a sad smo je istakli i prema ulici. Dosad nismo imali primedbi zbog toga - kaže ona.

U opštini Stari grad juče nismo mogli da saznamo ko je dozvolio da se na ovaj način oskrnavi ovo spomen-obeležje. Odgovor su nam obećali za danas.

Inače, juče je obeleženo tačno 13 godina od ubistva Slavka Ćuruvije.

Predsednica UNS Ljiljana Smajlović je rekla da je Slavko Ćuruvija ubijen jer je „koristio pravo na slobodu govora zajamčeno Evropskom konvencijom“.

Ukazujući na loše stanje u srpskim medijima, Smajlovićeva je rekla da u Srbiji danas sloboda štampe „postoji samo za vlasnike medija i njihove političke gazde“.

Ćuruvija: Ništa im nije sveto!

Brat Slavka Ćuruvije Jovo u izjavi za Kurir kaže da reklamu nije video, ali da mu je sama pomisao na to strašna i skandalozna.

- Pa tom čoveku koji je stavio reklamu za kozmetički salon ništa nije sveto. Njemu i onima koji su to dopustili nije stalo do mrtvih, ne znaju da je na tom mestu prolivena krv, da je na Slavka ispaljeno 17 metaka. Srbija je, nažalost, sve tužnija zemlja - rekao je Jovo vidno potresen.

Slavko Ćuruvija, spomen-ploča, oskrnavljen spomenik, reklama

11.04.2011.

Slavko Ćuruvija 9. 8. 1949 - 11. 4. 1999.

Jovo Ćuruvija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja