Poklonili dozvole od 400.000 evra

Afera Kopaonik - kako je rasprodata zemlja

Poklonili dozvole od 400.000 evra

Društvo -
Opština Brus oslobodila firmu „KBM plus“ plaćanja naknade za uređenje zemljišta, za šta je investitor trebalo da da ogroman novac

BEOGRAD - Časte.Opština Brus oslobodila je beogradsku firmu „KBM plus“, čiji je suvlasnik Bojan Maljević, otac glumica Bojane i Ane Maljević, plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta, koja bi ovog investitora koštala oko 400.000 evra, saznaje Kurir. Ovo je još jedna povlastica kojom je Opština častila investitora kome je prethodno u zakup dala jedan ar na Kopaoniku za 12 evra, jer je dosad za 250 ari dobila samo 3.000 evra.- Ugovorom između KBM i Opštine o zakupu 2,5 hektara predviđeno je da beogradska firma na ime zakupa izgradi objekat od 400 kvadrata, a da na ime naknade za uređenje zemljišta izgradi primarni kanalizacioni kolektor, elektromrežu, PTT mrežu, vodovod i ostalo infrastrukturno opremanje za turistički kompleks „Jaram“ - kaže izvor Kurira.Firma KBM, prema nezvaničnim procenama, na ime naknade za uređenje zemljišta platila bi oko 50 evra. S obzirom na to da će ceo kompleks koji grade imati oko 8.000 kvadrata, morali bi da plate oko 400.000 evra. Komunalna infrastruktura koju je KBM izgradio koštala je ovu firmu 280.000 evra.Milan Kovačević, konsultant za strane investicije, kaže za Kurir da je teško proceniti šta se desilo kada imate „vezanu trgovinu“.- To je trgovina u kojoj vi nešto date, oni vama nešto urade, nema nigde novca... To je tle pogodno za korupciju i teško je utvrditi da li ste dobili ili izgubili - navodi Kovačević.U Opštini Brus i dalje ćute o transakciji s beogradskom firmom.

Suvlasnik firme „KBM plus“ Bojan Maljević

Maljević: Nemam veze s tim!Glumica Bojana Maljević poslala je redakciji Kurira reagovanje povodom juče objavljenog teksta o aferi „Kopaonik“.„Informacije koje ste naveli, notorna je laž. Stavljajući moje ime i sliku uz reči koje govore o nekakvoj podlosti, krađi i nelegalnim radnjama, naneli ste mi ogromnu štetu, koja se ne meri samo materijalnim sredstvima. Na taj način doveli ste u pitanje moj kredibilitet, navodi se, između ostalog, u reagovanju Bojane Maljević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track