Mihajlovićeva očekuje izveštaj o falkonu iz Bazela
Foto: Beta

Ministarka obilazi Koridor 10

Mihajlovićeva očekuje izveštaj o falkonu iz Bazela

Društvo -
Nadležna institucija, Direktorat je dao svoj preliminarni izveštaj i sve drugo nije moj posao. Svako drugo mešanje politike u to nije moj posao, rekla je ministarka

VRANJE - Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović očekuje da će novi izveštaj iz Bazela, o uzrocima problema u letu vladinog aviona "falkon" u kome se nalazio predsednik Tomislav Nikolić, biti predstavljen javnosti."Nadležna institucija, Direktorat je dao svoj preliminarni izveštaj i sve drugo nije moj posao. Svako drugo mešanje politike u to nije moj posao", rekla je Mihajlović novinarima u Vranju prilikom obilaska deonice Koridora 10.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je 17. aprila avionom "falcon 50" putovao u Vatikan, a nakon incidenta avion se vratio za Beograd.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je posle incidenta da je avion vraćen, jer je pilot Bojan Zorić brišući salvetom slučajno prosutu kafu po kontrolnoj tabli, aktivirao prekidač za izvlačenje predkrilaca.

Konačni izveštaj o događaju 17. aprila biće, međutim, predstavljen po povratku aviona sa servisa u Bazelu, rekao je direktor Direkcije za bezbednost i nadzor u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Aleksandar Godić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track