DRAGAN BUJOŠEVIĆ NOVI DIREKTOR: Pare za RTS su prioritet!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Promene na Javnom servisu

DRAGAN BUJOŠEVIĆ NOVI DIREKTOR: Pare za RTS su prioritet!

Društvo -
Upravni odbor Radio-televizije Srbije izabrao Bujoševića dvotrećinskom većinom glasova

BEOGRAD - Upravni odbor Radio-televizije Srbije imenovao je juče novinara Dragana Bujoševića za novog generalnog direktora Javnog servisa.Bujošević je izabran dvotrećinskom većinom.- U UO je devet članova koji su glasali. Bujošević je bio među 11 od 26 kandidata koji su ispunili sve uslove i ušli u prvi krug. Nakon toga šest članova je glasalo za njega, tri protiv. Glasanje je bilo tajno - istakao je za Kurir predsednik UO RTS Zoran Popović.Profesionalni nivoNovoizabrani čelnik RTS izjavio je da je finansiranje Javnog servisa prioritet. On je naveo da postoji nekoliko predloga za rešavanje finansijske situacije, o kojima bi trebalo razgovarati s predstavnicima različitih ministarstava.- Drugi deo se tiče samog programa RTS, pre svega informativnog, koji bi trebalo da ostane otprilike kakav jeste. Da zadrži taj profesionalni nivo i, ako može, da ga poboljša, zato što RTS do sada, koliko sam ja shvatio, nije imao primedbi da ne ispunjava te standarde, i to je dobro i pohvalno za RTS - rekao je Bujošević za RTS.Zoran Popović je izjavio i da je pred Bujoševićem veoma težak posao.Pretplata- Tu je i pitanje pretplate, takse, kao i problemi u vezi s finansijama. Pred Bujoševićem stoje velika reogranizacija medijske ustanove, nova sistematizacija radnih mesta i još niz poslova - istakao je Popović i dodao:- Dokazali smo da priče da niko neće biti izabran i da je konkurs namešten nisu bile tačne i da smo veoma uspešno i kolegijalno obavili ovaj posao.Član UO Žarko Trebješanin istakao je za Kurir da je sve bilo čisto i po zakonu i da je Bujošević dobio najviše glasova nakon što su sve kandidate saslušali.

Ko je Dragan BujoševićPOLITIČARI ODLUČIVALIDragan Bujošević rođen je u Beogradu 1954. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Od 1976. do 1989. radio je u Politici, a nakon toga u nedeljnicima NIN i Evropljanin. Od 2008. do 2013. bio je glavni urednik Politike, na TV Prva vodi emisiju „Stav Srbije“.- Ruku na srce, političari su odlučili i da se vratim u Politiku 2008. kao glavni urednik, kao što su odlučili i da odem iz nje 2013. Bitno je da su mi ostale čiste ruke i da nisam izgoreo. Jer s političarima je kao s kaminom: priđeš isuviše blizu, zapali ti se kaput, udaljiš se mnogo - smrzneš se - govorio je svojevremeno Bujošević, koji je dobitnik brojnih nagrada.

SVI DIREKTORI RTS2013-2015. Nikola Mirkov2004-2013. Aleksandar Tijanić2001-2004. Aleksandar Crkvenjakov2000-2001. Nenad Ristić1995-2000. Dragoljub Milanović1992-1995. Milorad Vučelić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track