(FOTO) ČUVAJU SRBIJU: Pojačano prisustvo Žandarmerije i specijalne jedinice na granici
Foto: Mup

Stanje stabilno

(FOTO) ČUVAJU SRBIJU: Pojačano prisustvo Žandarmerije i specijalne jedinice na granici

Društvo -
Maksimalno smo pokrili teren, pojačali prisustvo naših snaga. I nismo uočili neke pokrete, niti bezbednosno interesantna lica za našu službu, naveo je komandant Petog odreda Žandarmerije Dejan Luković
1 / 6 Foto: Mup

BEOGRAD - Stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti je stabilno, pojačano je prisustvo pripadnika Žandarmerije i drugih policijskih jedinica, koje pokrivaju teren i nije zabeležen ni jedan pokušaj upada na teritoriju Srbije, saopštio je danas MUP.

"Stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti, na području ka Makedoniji, je stabilno. Pojačano je prisustvo pripadnika Žandarmerije, Uprave granične policije, specijalne jedinice i policije opšte nadležnosti, kao i Vojske Srbije", rekao je komandant Žandarmerije Goran Dragović.

Dragović je istakao da sve jedinice "besprekorno funkcionišu" i da postoji dobra saradnja sa lokalnim stanovništvom. Komandant Petog odreda Žandarmerije Dejan Luković ukazao je da pripadnici Žandarmerije u bazi Kozjak, koja je udaljena 14 kilometara od Kumanova, dvadeset i četiri sata dnevno prate razvoj situacije i sprovode pojačane aktivnosti.

"Maksimalno smo pokrili teren, pojačali prisustvo naših snaga. I nismo uočili neke pokrete, niti bezbednosno interesantna lica za našu službu", naveo je Luković.

On je dodao da su pojačane patrolne, izviđačke i zasedne delatnosti, kao i da su pripadnici Žandarmerije izuzetno motivisani za rad.

"To su profesionalci, iskusni ljudi, prekaljeni borci sa dugogodišnjim iskustvom. Tu smo danonoćno kako bi sprečili bilo kakvo proširenje sukoba i daćemo sve od sebe da očuvamo stabilnost i bezbednost Republike Srbije ", naglasio je Luković.

Pripadnik Petog odreda Žandarmerije Dejan Radulović istakao je da će Žandarmerija odgovoriti na svaki zadatak."Obezbeđujemo granicu sa Makedonijom i administrativni prelaz prema Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohiji", precizirao je Radulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja