REHABILITACIJA MIHAILOVIĆA Advokat: Naslednici sad mogu da traže konfiskovanu imovinu
Foto: Tanjug Nemanja Jovanović

Reagovanje

REHABILITACIJA MIHAILOVIĆA Advokat: Naslednici sad mogu da traže konfiskovanu imovinu

Društvo -
Zoran Živanović je istakao da je zadovoljan odlukom suda, kojom je usvojen zahtev predlagača, napominjući da je jedino takva odluka i mogla da bude doneta, s obzirom na sve ukazane činjenice i dokaze

BEOGRAD - Odluka o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića znači da se on više ne smatra osuđenim i da mu se vraćaju sva građanska prava koja su mu bila oduzeta poništenom presudom Vrhovnog suda FNRJ ukazao je jedan od punomoćnika predlagača rehabilitacije advokat Zoran Živanović.

On je rekao da se to odnosi i na konfiskovanu imovinu, tako da sada Mihailovićevi naslednici mogu da traže povraćaj imovine koja mu je oduzeta. Živanović je istakao da je zadovoljan odlukom suda, kojom je usvojen zahtev predlagača, napominjući da je jedino takva odluka i mogla da bude doneta, s obzirom na sve ukazane činjenice i dokaze.Viši sud u Beogradu rehabilitovao je komandanta Kraljevske vojske u otadžbini generala Dragoljuba Dražu Mihailovića i vratio mu građanska prava koja su mu bila oduzeta u političko-ideološkom procesu komunističkog režima 1946. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track