Zekić i Ćatović kandidati za člana REM
Foto: Youtube Printscreen

Biraju jednog

Zekić i Ćatović kandidati za člana REM

Društvo -
Na pitanje članova odbora kako će braniti integritet REM-a u slučaju da budu izabrani za člana tog tela, oba kandidata su navela da u svom radu neće podleći bilo kakvim pritiscima

BEOGRAD - Kandidati za novog člana Regulatornog tela za elektronske medije (REM) su Olivera Zekić i Ervin Ćatović, odlučio je danas skupštinski Odbor za kulturu i informisanje posle razgovora sa oba kandidata koje su predložile poslaničke grupe. Jednog od njih parlament će izabrati za člana REM, umesto Živojina Rakočevića kome šestogodišnji mandat ističe 29. maja.

Na pitanje članova odbora kako će braniti integritet REM-a u slučaju da budu izabrani za člana tog tela, oba kandidata su navela da u svom radu neće podleći bilo kakvim pritiscima. Zekić, diplomirani politikolog, rekla je da će u slučaju da je parlament izabare za člana REM-a u svom radu pokazati veliku posvećenost i striktno sprovođenje zakona.

Ona je navela da će nastojati da svom snagom utiče da se iz elektronskog prostora eliminiše rodna neravnopravnost i diskriminacija. Navodeći da ima višedecenijsko iskustvo u medijima i nevladinim organizacijama, Zekić je rekla da je u poslednjih pet godina nezavisni medijski savetnik.

Magistar slikarstva Ervin Ćatović, koji je rođen na Kosovu i Metohiji i koji živi u Novom Pazaru, rekao je da će u svom radi, ako bude izabran za člana REM-a, insistirati na zaštiti maloletnika od neprimerenih sadržaja u elektronskim medijima. Chatović je rekao da dobro poznaje situaciju u međima na jugu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track