LONČAR OBIŠAO INSTITUT ZA MAJKU I DETE: Prioritet Ministarstva je briga o bolesnoj deci
Foto: Nebojša Madnic

Rekonstrukcija

LONČAR OBIŠAO INSTITUT ZA MAJKU I DETE: Prioritet Ministarstva je briga o bolesnoj deci

Društvo -
Ovde su sada stvoreni uslovi kojih niko ne treba da se postidi, rekao je ministar prilikom posete Institutu za zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je danas rekonstruisano odeljenje hematoonkologije u Institutu za zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", gde je poručio da je briga o bolesnoj deci prioritet Ministarstva.

U rekonstrukciju tog odeljenja u kojem se leče mališani oboleli od lukemije, lincoma i imunodifencijencije, Ministarstvo zdravlja uložilo je sedam i po milina dinara.

"Ovde su sada stvoreni uslovi kojih niko ne treba da se postidi", rekao je Lončar i dodao da su mu roditelji obolele dece preneli da su zadovoljni uslovima. Ministrastvo će, kako je rekao, nastaviti da radi više i bolje kako bi uslovi u bolnicama širom Srbije bili onakvi kakvi su danas uslovi u Institutu.

Vršilac dužnosti direktora Insituta Radoje Simić precizirao je da su izvršeni radovi na električnim instalacijama, vodovodnoj i kanalizacionj mreži, kao i da je donirana nova oprema. On je zahvalio Ministarstvu zdravlja na uloženim sredstvima kao i drugim donatorima koji su pomogli rekonstrukciju tog odeljenja.

Simić je povodom donacije od milion dolara koju je tom Institutu testamentom ostavila porodica Trifunović iz Kanade rekao da će ta sredstva biti uložena u rekonstrukciju još tri odeljenja i laboratorije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja