ISTINA BOLI: Dačić pretio uredniku Kurira!
Foto: Dado Djilas

Saopštenje za javnost

ISTINA BOLI: Dačić pretio uredniku Kurira!

Društvo -
Dačić je, povodom teksta objavljenog u izdanju Kurira od 2. juna u kojem je reč o "slučaju Bitići", glavnom uredniku poručio SMS porukom da mu "ovo neće zaboraviti"

Redakcija Kurira najoštrije osuđuje pretnje koje je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio glavnom i odgovornom uredniku našeg lista Milanu Lađeviću.

Dačić je, povodom teksta objavljenog u izdanju Kurira od 2. juna u kojem je reč o "slučaju Bitići", glavnom uredniku poručio SMS porukom da mu "ovo neće zaboraviti". Tekst DRUKARA: DAČIĆ PRODAO VUČIĆA AMERIKANCIMA, zbog kojeg je ministar Dačić uputio pretnje napisan je po najvišim novinarskim standardima.

Inicijalna informacija preuzeta je iz nedeljnika Njuzvik, njegova izjava prenesena je bez ikakvih skraćenja, a naslov zbog kojeg se ministar usudio da šalje preteće poruke je ništa više od običnog vrednosnog suda izvedenog iz činjenica iznetih u tekstu.

Redakcija Kurira smatra da je, najblaže rečeno, neprimereno za bilo kog političara, a posebno potpredsednika Vlade i predsedavajućeg OEBS (organizacije koja je poznata po tome što se bavi zaštitom novinara, medijskih i ljudskih sloboda), da na najgrublji mogući način pokušava da utiče na uređivačku politiku jednog dnevnog lista.

Očekujemo da strukovna udruženja UNS i NUNS, kao i nadležne državne institucije osude ovakvo bahato ponašanje jednog političara.

Uredništvo Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track