Najnovije vesti

INCIDENT U KOTEŽU Direktor: Nasilnici su ucenili našeg učenika

Inspekcija u OŠ „Vasa Pelagić“

INCIDENT U KOTEŽU Direktor: Nasilnici su ucenili našeg učenika

Društvo
Miodrag Lučić stao u zaštitu J. I. (13), zbog koga su dvojica maloletnika s časa otela dnevnik uz pretnju plastičnim pištoljem

BEOGRAD - Miodrag Lučić, direktor OŠ „Vasa Pelagić“ u Kotežu, stao je u odbranu J. I. (13), zbog čijih ocena su prekjuče dvojica maskiranih maloletnika upala na čas i preteći plastičnim pištoljem otela dnevnik.
- Dečak nije imao loše ocene i veoma je inteligentan. Momci koji su upali na čas nisu naši učenici, a s dečakom su stupili u kontakt putem Fejsbuka. Mislim da je on žrtva i da su ga nečim ucenjivali - rekao je Lučić.

Međutim, komšije tvrde da je on „problematičan i čudan dečak“. Na adresi stana u Padinskoj skeli, gde J. I. živi sa majkom, bakom i maloletnom sestrom, niko nije otvarao vrata. Od komšija smo saznali da je majci od stresa juče pozlilo.
- Mali je prvo išao ovde u školu, pa su ga prebacili u Kotež. Roditelji su mu razvedeni, a često dolazi i Centar za socijalni rad. Oni su veoma čudna porodica, nikom ne otvaraju vrata, niti se druže sa nama. Majka ne radi, pa pretpostavljam da žive od bakine penzije - rekla nam jedna od komšinica.

Grad Beograd je poslao vanrednu prosvetnu inspekciju u OŠ „Vasa Pelagić“, koja je trebalo da utvrdi detalje incidenta. Iako su izgrednici prvo izjavili da su dnevnik bacili u baru, on je nađen i u funkciji je. 
Policija je saopštila da će protiv dva maloletna lica biti podneta krivična prijava.

(J. P.)

 

Roditelji tvrde
OVO JE PROBLEMATIČNA ŠKOLA

Roditelji okupljeni u dvorištu škole komentarisali su da ovakvi incidenti ovde nisu retkost.
- Ovde je problematična škola, stalno se nešto događa! Uveče se u dvorištu skupljaju narkomani, a klinci u školu donose baklje, tako da nas ovo sada uopšte ne čudi - rekla je majka učenika šestog razreda ove škole.

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...