IMA NADE: Spas za bebu i samohranog oca

Tekst u Kuriru podigao sve na noge

IMA NADE: Spas za bebu i samohranog oca

Društvo -
Hvala ljudima, ne moraju samo da šalju pomoć, neka i dođu, pa da ih Maksim i ja ugostimo, poručuje Nebojša Vasić (47), koji sam podiže dete

KRAGUJEVAC - Kurir je ponovo na noge podigao ljude u Srbiji i dijaspori da se okupe oko plemenitog cilja!Tekst „Ratni veteran i mama i tata“ o samohranom ocu i njegovoj bebi, koji je u našim novinama objavljen 3. juna, usijao je telefone u redakciji Kurira pozivima građana koji žele da pomognu Nebojši Vasiću (47) i njegovom sedmomesečnom sinu Maksimu, koji u nemaštini, ali uz pregršt ljubavi, žive u selu Kutlovu kod Kragujevca.Najpre je kragujevačka agencija „Signal plus“ obavila besplatan tehnički pregled i registraciju Nebojšinog automobila.Čitaoci plakali- Kada sam pročitala da nema para za registraciju i da javno priznaje policiji da automobil vozi jer bolesnu bebu mora da vodi kod lekara, ni tren se nisam dvoumila da pomognem ovom čoveku da ne navuče još veću bedu sebi na vrat - kaže Snežana Davinić, vlasnica agencije.Kurir su potom zvali Vladimir Vujčić iz Novog Sada, Dijana Zečević i Suzana Vuksić iz Beograda, Jelena Perić iz Prokuplja... Svi sa željom da Nebojši pomognu novčano, slanjem garderobe za malenog Maksima i ostalih potrepština.- Imam dete od osam meseci i, čitajući ovaj članak, zaplakao sam! Dajte, ljudi, da se organizujemo i pomognemo ovom divnom čoveku i predivnoj bebici! Želim im, iskreno od srca, dobro zdravlje i svako dobro - napisao je Aleksandar u svom komentaru na internet stranici Kurira.

Pomoć sa svih strana... Nebojši su platili i registraciju kola
Pomoć sa svih strana... Nebojši su platili i registraciju kola

Nebojša Vasić bio je potpuno zatečen ovakvom pažnjom:- Ne mogu da verujem šta se dešava. Zovu sa svih strana - iz Srbije, inostranstva... Hvala Kuriru i svim ljudima! Neprijatno mi je, ne moraju samo da šalju pomoć, neka nas i posete. Maksim i ja ćemo ih ugostiti koliko možemo. Snaći ćemo se i za spavanje i za hranu - poručuje Nebojša.Žive od 8.500 dinaraPodsetimo, Nebojša Vasić, ratni veteran iz 1999, nakon što je njegova supruga psihički obolela, od decembra prošle godine sam podiže sina koji ima šum na srcu i preponsku kilu. Da bi bio uz bebu, Nebojša je napustio taksiranje i prodaju garderobe na pijaci. Od tada on i Maksim žive od socijalne pomoći od 8.500 dinara.

Kako pomoćiPOZOVITE NEBOJŠUSvako ko želi da pomogne, o vrsti i načinu pomoći može da se dogovori lično sa Nebojšom Vasićem posredstvom broja telefona 064/266-19-95. Nebojšina i Maksimova adresa je Kutlovo 130, 34000 Kragujevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja