(VIDEO) DVE GODINE RODITELJSKE KUĆE: Bolje lečenje dece zahvaljući porodici Kostić
Foto: S Stojanovic

Plemenito i humano

(VIDEO) DVE GODINE RODITELJSKE KUĆE: Bolje lečenje dece zahvaljući porodici Kostić

Društvo -
Kako bi boravak dece obolele od malignih oboljenja učinila još humanijim, ovom prilikom MK Group obezbedila je dodatne sportske sadržaje koje će deca u okviru kuće moći da korist
1 / 6 Foto: S Stojanovic

PETROVARADIN - Celodnevnim druženjem uz raznovrsne aktivnosti u kojima su učestvovali predstavnici MK Group, kao i predstavnici porodice Kostić, zatim Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i Instituta za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine, simbolično obeleženo dve godine postojanja Roditeljske kuće u okviru Zadužbine porodice Kostić u Petrovaradinu.

Kako bi boravak dece obolele od malignih oboljenja učinila još humanijim, ovom prilikom MK Group obezbedila je dodatne sportske sadržaje koje će deca u okviru kuće moći da koriste. Za dve godine koliko Roditeljska kuća postoji u okviru Zadužbine porodice Kostić u Novom Sadu, u njoj je boravilo 20 porodica.

Zahvaljujući plemenitosti i humanosti Miodraga Kostića, predsednika MK Group, deca obolela od raka sa teritorije cele Vojvodine imaju uslove za visok kvalitet lečenja, rehabilitaciju i socijalizaciju.

Miodrag Kostić je svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje „Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine“ u Novom Sadu, za potrebe humanijeg lečenja, a sve uz podršku Pokrajinske vlade Vojvodine.

Roditeljska kuća u kojoj tokom lečenja, uz roditelje, borave deca obolela od malignih oboljenja, prostire se na 1400 kvadratnih metara.

Ukupna vrednost kuće je 1,5 milion eura, a pored više nezavisnih celina, i velikog broja soba, kuća poseduje i dnevni boravak, trpezariju, kuhinju, prostor za rehabilitaciju, igraonicu, deo za vežbanje i bazen, kao i dvorište sa 16 ari placa.

http://www.youtube.com/watch?v=268ZC-pT3AU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track