POZIV MINISTARSTVA UGOSTITELJIMA: Prijavite se za vaučere za subvencionalni smeštaj
Foto: Zorana Jevtic

Akcija Leto u Srbiji

POZIV MINISTARSTVA UGOSTITELJIMA: Prijavite se za vaučere za subvencionalni smeštaj

Društvo -
Vrednost iznosi 5.000 dinara što predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja

BEOGRAD - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je danas da je pozvalo ugostitelje da se prijave radi "realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima".

Vaučerima se mogu plaćati usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja, izvan mesta prebivališta korisnika vaučera, navedeno je u saopštenju. Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara što predstavlja maksimalni iznos sredstava koja korisnik može jednom koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine. Vaučerima se ne mogu plaćati usluge ishrane i pića, pružanja zdravstvenih, ili drugih usluga i boravišne takse.

Poziv se odnosi na privredne subjekte, druga pravna lica, zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, kao i fizička lica koja pružaju ugostiteljske usluge u kategorisanim objektima domaće radinosti i seoskog turističkog domaćinstva, i u kojim se ugostiteljska delatnost obavlja u skladu sa Zakonom o turizmu, precizirano je u saopštenju.

Mogu se prijaviti ugostitelji sa teritorije Srbije, izuzev onih koji pružaju usluge smeštaja na teritoriji grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca. Rok za prijavljivanje ugostitelja je do 30. juna, nakon čega će ministarstvo sačiniti listu ugostitelja koji su ispunili uslove za realizaciju šeme dodele vaučera i objaviti na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track