Trudnica umrla u bolnici!

Još jedna nerazjašnjena smrt

Trudnica umrla u bolnici!

Društvo -
Jelena je bila u trećem mesecu trudnoće, a iznenada je preminula na Vaskrs, po prijemu u GAK u Višegradskoj, kroz jecaje priča neutešna majka Radosava Saračević

BEOGRAD - Tuga!- Nema mi mog deteta, nema mi mog unučeta! Dva života su nestala! Što nisam umrla ja, što moje dete? Ćerko! - jeca majka Jelene Živanović (34), koja je umrla u trećem mesecu trudnoće pod zasad nerazjašnjenim okolnostima u GAK u Višegradskoj.

Ona je preminula u noći između subote i nedelje 15. aprila, na Vaskrs. Jelena je bila u trećem mesecu trudnoće, redovno je išla na preglede i nalazi su joj bili uredni. Nije imala hronična oboljenja. U subotu uveče 14. aprila požalila se na bolove u bubrezima i javila se u Urgentni centar, odakle su je uputili na GAK u Višegradskoj.

- Tamo je primljena oko 22 sata i zadržana je u bolnici. Pričale smo telefonom, rekla mi je da je primila injekciju i da se oseća bolje. Nisam ni slutila da više nikada neću videti svoju ćerku, da će ubrzo posle tog razgovora biti mrtva - kroz jecaje priča unesrećena majka Radosava Saračević i pita se ko je kriv za smrt njenog voljenog deteta. Kaže da će obdukcijski nalaz biti dostupan za mesec dana.

Jelena Živanović živela je u porodičnoj kući u Budimskoj ulici s majkom, suprugom i osmogodišnjom ćerkom. Svi su se radovali prinovi, a sada ih je njena smrt bacila u očaj.

- Zašto da živim, ne treba mi život kad je moje dete mrtvo - jeca bespomoćna majka, slomljena od bola.

U Ministarstvu zdravlja kažu da će njihova zdravstvena inspekcija ispitati okolnosti pod kojima je umrla Jelena.

Sahrana Jelene Živanović održaće se danas na groblju Lešće.

S. Slamnig - R. Briza

GAK: Anafilaktički šok uzrok smrti?

Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije, kaže da je Jelena Živanović primljena po podne u subotu u bolnicu zbog infekcije mokraćnih puteva.

- Dobila je antibiotik „longacef“, koji se u takvim situacijama daje pacijentima. Pre davanja terapije negirala je bilo kakve alergije na lekove. Međutim, izgleda da se razvila alergija na „longacef“, koja je dovela do anafilaktičkog šoka. Zahtevali smo sudsku i medicinsku obdukciju, posle nje ćemo znati tačan uzrok smrti - kaže Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track