MRAČNE PRIČE UKLETIH BEOGRADSKIH ZGRADA: Ovde stanuje smrt!
Foto: Dragana Udovičić

Jezivo

MRAČNE PRIČE UKLETIH BEOGRADSKIH ZGRADA: Ovde stanuje smrt!

Društvo -
Prokletstvo u prestonici postoji nekoliko zgrada u kojima se dogodilo više tragedija. Njihovi stanari navikli su na ubistva, samoubistva, misteriozne smrti, silovanja, otmice...

BEOGRAD - Priča o ocu dvoje dece koji je u četvrtak oko ponoći skočio sa 11. sprata višespratnice u Braće Jerković potresla je Beograđane. Međutim, još je šokantnije saznanje bilo da je ova tragedija tek jedna u nizu koja je zadesila zgradu u Ulici braće Jerković 217.Podsetimo, u ovom soliteru pre petnaestak godina poginula je devojka kada je pala sa 10. sprata, penzioner se ubio iz pištolja u svom stanu, jedan mladić je čudom preživeo pad sa osmog sprata, a stanari su bili preplašeni kada je jedne godine izbio veliki požar. Međutim, ni ovde nije kraj nesrećnim događajima koji se vezuju za ovu adresu jer se ispostavilo da u zgradi živi porodica Prenković, čiju su ćerku sredinom marta oteli državljani Francuske. Srećom, policija je brzo uhapsila otmičare, a devojčica je nepovređena vraćena roditeljima.Zgrada u Braće Jerković 217, međutim, samo je jedna koja se može nazvati ukletom. U nastavku teksta izdvajamo još šest beogradskih višespratnica koje su tragedije pogađale po nekoliko puta.

Pariske komune 61SUMNJIVE SMRTIZgrada u Pariske komune 61 takođe bi mogla da bude svrstana u ukletu jer su u njoj živele dve stanarke koje su u razmaku od mesec dana izvršile samoubistvo. Stanari nerado pominju i jedno do dva ubistva koja su se dogodila pre više godina. Takođe, stanarka ovog solitera Mirjana Rajić (66) pod nerazjašnjenim okolnostima septembra prošle godine „suzukijem“ je sletela u Dunav sa futoške skele kod Novog Sada i nastradala. Samo mesec dana kasnije ubila se još jedna žena, koja je skočila sa trinaestog sprata ove zgrade.

Rudo 2SAMOUBICE I SILOVATELJ SA ISTOČNE KAPIJERudo 2, jedna od zgrada koje čine kompleks Istočne kapije, među Beograđanima već godinama važi za ukletu. Naime, veliki broj stanara izvršio je samoubistvo skokom sa ove višespratnice. Pre tri godine sa zgrade Rudo 2 u smrt se bacila Marijana I. (42) koja je došla u posetu sestri. Stanari Istočne kapije sećaju se i studenta P. D. koji se popeo na 26. sprat i iz nepoznatih razloga izvršio samoubistvo. Pored samoubistava, ovde se dogodilo i silovanje. Milomir Nenadović (39) iz Užica napao je stanarku i silovao je u liftu.

Save Burića 14BAKSUZNI ŠESTI SPRATU zgradi u Ulici Save Burića 14 u Zemunu u poslednjih nekoliko godina desilo se više tragičnih događaja. Prošle godine u njoj je pronađeno telo starice za koju šest meseci niko nije znao da je preminula. Pre dve godine penzionisani policajac Trojan I. (58) uhapšen je zbog sumnje da je nožem ubio suprugu Slavicu I. (61). Pored ovog slučaja, policija je 2005. uhapsila Radoslava Mišića (52) zbog sumnje da je zadavio majku Zorku (76). Tu, nažalost, nije kraj tragedijama. Zabeležena su i dva samoubistva skokom sa šestog sprata.

Đorđa Radojlovića 18SUPRUŽNICI UMRLI U KREVETUPre skoro dve godine u Ulici Ðorđa Radojlovića nađeni su mrtvi nevenčani supružnici, a zatim je istog dana u sudaru poginuo i komšija Zdravko Janković (63). Spasoje Spremo (51) i Mirjana Milutinović (43) pronađeni su mrtvi u bračnom krevetu stana koji su iznajmljivali. Njihova tela u poodmakloj fazi raspadanja zatekla je prijateljica, koja je posumnjala da im se nešto dogodilo jer joj se danima nisu javljali na telefon. Nepunih sat i po vremena kasnije u stravičnoj saobraćajnoj nesreći poginuo je njihov komšija Zdravko Janković.

Nikolaja Gogolja 90PRETUKAO BAKU NASMRTStanovnici Banovog brda ukletom nazivaju zgradu u Ulici Nikolaja Gogolja 90. U ovoj zgradi su se za manje od šest meseci desile dve tragedije. Krajem 2012. godine Nebojša Raonić je u porodičnom domu nasmrt pretukao baku Olgu R., a potom teško povredio tetku Savetu Bučevac i teču Branislava Bučevca. Tetka Olga je istog dana preminula u Urgentnom centru, dok je teča izgubio bitku nekoliko dana kasnije. Pet meseci kasnije u zgradi je pronađeno telo Nadežde Al Hatib, čiju smrt suprug nije prijavio. On je pored tela žene živeo čak 15 dana.

Drinčićeva 9BACIO BEBU SA SPRATAUkletom se smatra zgrada u Drinčićevoj 9, sa koje je sredinom januara ove godine Borisav Zornić bacio svoju ćerkicu Nataliju. Zornić je bebu staru petnaestak dana uzeo iz kreveca i bacio kroz prozor porodičnog stana u kome je živeo sa suprugom i dvoje starije dece. Zornić je tada rekao da ga je na monstruozni čin navelo neprekidno plakanje bebe. Pre četrdeset godina stariji komšija je sa terase istog stana bacio svoju suprugu, koja je umrla od zadobijenih povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track