Carneval mesa u Grand kazinu u Beogradu
Foto: Pr

Novi restoran na obali Dunava

Carneval mesa u Grand kazinu u Beogradu

Društvo -
Ako ste nepopravljiv putnik očekujemo vas svakog dana od 19h do 02h u prijatnom ambijentu sa predivnim pogledom na Dunav
1 / 6 Foto: Pr

Grand kazino Beograd je napravio zaokret u svojoj gastronomskoj ponudi, nakon dobro prepoznatljive azijske kuhinje restorana Ginger, novootvoreni restoran Carneval pružiće vam svojevrsno putovanje oko sveta koje će vam omogućiti uživanje u mesnim specijalitetima. U restoranu Carneval služiće se meso vrhunskog kvaliteta iz celog sveta. Svaka zemlja će uneti svoju posebnost kako bi zadovoljili ukuse mnogih. Pored a la carte menija, Carneval će svakog dana imati ‘Bife’, od 21 -00h, koji će upotpuniti naše putovanje kroz svetsku dolinu mesa. Ako ste nepopravljiv putnik očekujemo vas svakog dana od 19h do 02h u prijatnom ambijentu sa predivnim pogledom na Dunav, gde će vas dočekati šef spreman da vas povede na put oko sveta. Za sve ljubitelje mesne gastronomske bajke pripremamo australijski T-bone steak, grčke jagnjeće ražnjiće, nezaobilazni američki burger, francuski specijalitet šatobrijan, izvrsni japanski terijaki biftek i to je samo deo našeg putovanja. Carneval restoran je zapravo put do iskustva, put sačinjen od istorije, aroma, tekstura, kultura, ideja, ukusa, priča i dobrog mesa!

Španiju odlikuje 23 različite vrste paradajza , velika paleta paprika ( što ljute sto slatke). Paelja je naj poznatije nacionalno jelo i sprema se u zavisnosti od oblasti sa morskim plodovima , mesom a naj poznatija je sa više različitih vrsti mesa i morskih plodova.

Jedan od prepoznatljivih recepata za pripremu mesa u Japanu je Terijaki biftek koji imamo na jelovniku. Naj cešci oblik pripreme hrane je kuvnje i priprema na ravnom roštilju- tepanjaki.

Zemlja koja je poznata po upotrebi mariniranog mesa u vidu različitih kebabaje Turska, gde naj više dominira jagnjetina. Turska kuhinja koristi puno začina obzirom da se nalazi izmedju Evrope i Azije. Pa je i recepti raznoliki spoj mediteranskih jela sa puno svežeg povrća i aziskih jela u kojima dominira pirinač.

Amerika je poznata po BBQ sosu , komadima junećeg mesa srednje pečenih , kako bi se sačuvala sočnost i kvalitet mesa . Jedan od specijaliteta su rebarca premazana BBQ sosem. Burger je definitivno naj dominantniji recept u celoj americi i kao takav servira se na bezbroj načina , tako da je naj vaznija odlika da se burger satoji od mlevenog mesa ( najčešce samo junećeg ) formiranog u debelu pljeskavicu kako bi sredina ostala sočna i zemičke u kojoj se servira uz naj različitije dodatke.

Ovo je samo deo onog što ćete saznati kroz našu pustolovinu. Upoznajte svet u zalogaju.Grand Casino BeogradBulevar Nikole Tesle 3+381 11 2202 822

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track