PETROVDAN 23 GODINE ZLOČINA BEZ KAZNE: Zastava Srbije prošetala Srebrenicom
Foto: Anadolija

Posle atentata na premijera Srbije

PETROVDAN 23 GODINE ZLOČINA BEZ KAZNE: Zastava Srbije prošetala Srebrenicom

Društvo -
Ispred porte hrama Pokrova presvete Bogorodice u Srebrenici okupila se grupa građana da obeleže ovaj praznik. U predvečernjim satima na ulici je zabeležen i jedan građanin koji je gradom prošao noseći zastavu Republike Srbije

Povodom Petrovdanskih dana u Srebrenici, nakn komemoracije u Potočarima, nastavljeno je obeležavanje manifestacije "23 godine zločina bez kazne".Ispred porte hrama Pokrova presvete Bogorodice u Srebrenici okupila se grupa građana da obeleže ovaj praznik. Naime, planirano je održavanje večeri duhovne muzike i "paljenje lila", kako stoji na plakati koja je ranije postavljena na više objekata u gradu.U predvečernjim satima na ulici je zabeležen i jedan građanin koji je gradom prošao noseći u zastavu Republike Srbije. Zastava je okačena na ogradu Hrama koji se nalazi na uzvišenju u centru Srebrenice.

Petrovdanski dani se u Srebrenici održavajnu povodom podsećanja na srpska stradanja u i oko Srebrenice u poslednjem ratu, posebno na Petrovdan 1992. godine.Manifestacija će biti završena danas na Petrovdan,služenjem parastosa za poginule Srbe kod spomen-obeležja u selu Zalazje, za koji zločin se tereti ratni komandant Srebrenice Naser Orić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track