TROPSKI TALAS: Novi Sad i danas najvreliji, slede Beograd, Valjevo, Zrenjanin i Kikinda
Foto: Nemanja Pančić

U Srbiji u 13 sati

TROPSKI TALAS: Novi Sad i danas najvreliji, slede Beograd, Valjevo, Zrenjanin i Kikinda

Društvo -
Na Kopaoniku je danas bilo najsvežije, i na toj planini je izmeren 21 stepen

BEOGRAD - U Srbiji je u 13 sati, kako je objavio Republički hidrometeorološski zavod, bilo najtoplije u Novom Sadu gde je živa u termometru dostigla 37 stepeni, kao i u Beogradu, Valjevu, Zrenjaninu i Kikindi gde je izmereno 36 stepeni.

Svega stepen svežije je na Paliću, Somboru, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Smederevskoj Palanci, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Zaječaru, Ćupriji i Nišu.

U 13 sati 34 stepena izmereno je u Vranju, Leskovcu, Kruševcu, Kuršumliji i Kraljevu, dok je stepen manje izmereno u Požegi. U Dimitrovgradu je trenutno 32 stepena, a nešto podnošljivije je na Zlatiboru gde je zabeleženo 30 stepeni, potom Crnom Vrhu 29, i Sjenici 28 stepeni.

Na Kopaoniku je danas bilo najsvežije, i na toj planini u 13 sati bilo je 21 stepen. U Srbiji, kao i većini država regiona za danas i naredne dane objavljen je crveni meteoalarm, jer će biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom koja će se kretati i do 39 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će za vikend i tokom iduće sedmice na području Srbije biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom koja će se kretati i do 39 stepeni, zbog čega će biti aktivan aktivan crveni meteo-alarm. U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od 34 do 38 stepeni, a najtoplije će biti u nedelju sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od oko 39 stepeni. Samo danas posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, postoji mala verovatnoća za kratkotrajni pljusak i grmljavinu u severnim i jugozapadnim krajevima.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 25. jula, biti sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturama vazduha znatno iznad prosečnih vrednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track