Odlikovanja za Vojsku i Ministarstvo odbrane
Foto: BETA

Odlikovanja za Vojsku i Ministarstvo odbrane

Društvo -
Pedeset pripadnika Ministarstva i Vojske odlikovani su za hrabrost i izuzetne rezultate u vojnoj službi, ranjavanja, učešća u multinacionalnim operacijama i dostignućima u sportu

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac uručio je danas, povodom Dana Vojske Srbije, odlikovanja - vojne spomen medalje pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, naglasivši da nema segmenta društva u kome pripadnici vojske, jedne od najpoštovanijih institucija u Srbiji, nisu uzeli učešće.

Na svečanosti dodele odlikovanja u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, odlikovanja, ukazom predsednika Republike, dobilo je 50 pripadnika Ministarstva i Vojske, za hrabrost i izuzetne rezultate u vojnoj službi, ranjavanja, učešća u multinacionalnim operacijama i dostignuća u sportu. Srebrne medalje za hrabrost "Miloš Obilić" pripale su Slaviši Vlačiću, Mladenu Kostiću, Goranu Nenadoviću i Ivici Stankoviću, a među dobitnicima vojnih spomen-medalja su Milosav Simović, Zoran Veličković, Gradimir Vukčević, Miloica Vasić, Mile Vitezović...

Šutanovac je, u ime predsednika Srbije i svoje lično ime, zahvalio dobitnicima odlikovanja na izuzetnim rezultatima u vojnoj službi i naglasio da je istorija srpskog naroda "duboko vezana za vojsku"."Nema segmenta društva u kojem pripadnici vojske nisu uzeli učešća - od odbrane zemlje do učešća u misijama u svetu", rekao je Šutanovac.

Vojska je bila, kazao je resorni ministar, uz svoj narod u svim situacijama, od odbrane zemlje do elementarnih nepogoda, postavši najpoštovanija institucija u Srbiji, zahvaljujući njenim pripadnicima."Pomenuo bih i naše sportiste koji su osvajali medalje, ali je ipak najvažnija civilna i vojna saradnja i podignut nivo kvaliteta vojske. Vojska prolazi kroz veliku transformaciju i neophodno je da se svi posvetimo svojim obavezama. Čestitam vam", poručio je Šutanovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track