POZADINA LOTO SKANDALA: Kuglica 21 mehanički oštećena!

Istraga

POZADINA LOTO SKANDALA: Kuglica 21 mehanički oštećena!

Društvo -
Zasad je sigurno da loptica nije oštećena u loto bubnju, pa se trenutno radi na utvrđivanju da li ju je neko namerno oštetio i na koji način

BEOGRAD - Kuglica sa brojem 21 tokom skandaloznog loto izvlačenja Lotoa je mehanički oštećena i policija trenutno utvrđuje na koji način je to učinjeno, saznaje Kurir!

"Policija je veštačenjem utvrdila da je loptica mehanički oštećena. Zasad je sigurno da ona nije oštećena u loto bubnju, pa se sve vreme radi na utvrđivanju da li je neko lopticu s brojem 21 namerno oštetio i na koji način je to učinjeno ili je ipak sve stvar slučajnosti", priča izvor Kurira iz policije.

Podsetimo, nakon spornog izvlačenja u utorak, policija je dobila nalog da utvrdi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem. Kako je objavio Kurir u današnjem broju, utvrđeno je da su sve kuglice otprilike iste težine, ali i da je jedna od njih oštećena.

"Dalja istraga će pokazati da li to oštećenje ima veze s mahinacijama tokom izvlačenja Lotoa", - rekao je naš izvor iz istrage.

Inače, policija je juče, na osnovu zahteva nadležnog tužilaštva, saslušala više osoba povodom sumnji u regularnost izvlačenja brojeva u igri na sreću loto.

Takođe, obavljena su i poligrafska testiranja. Svi testirani su prošli poligrafsko ispitivanje, a među saslušanima su bili članovi komisije, voditeljka emisije, kao i tehničko osoblje zaduženo za grafički prikaz brojeva i rukovođenje radom bubnja.

Nakon, po svemu sudeći, nameštenog izvlačenja loto izvlačenja zaplenjena je računarska oprema, kao i diskovi na kojima se nalaze podaci o svim uplatnim listićima iz Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track