KCS: Razrešen direktor Kliničkog centra Miljko Ristić
Foto: Zorana Jevtic

Promene

KCS: Razrešen direktor Kliničkog centra Miljko Ristić

Društvo -
Na njegovo mesto će biti postavljen sadašnji direktor Urgentnog centra dr Milika Ašanin

BEOGRAD - Direktor Kliničkog centra Srbije kardiohirurg prof. dr Miljko Ristić razrešen je s te funkcije, saznaje Kurir.

On će biti angažovan kao glavni koordinator na transplatacijama srca i kardiohirurgiju. Njegovo mesto će zameniti sadašnji direktor Urgentnog centra dr Milika Ašanin.

Iz Minsitarstva zdravlja potvrđena je ova informacija.

- Odlukom Vlade Republike Srbije dosadašnji direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Miljko Ristić prelazi na mesto glavnog koordinatora za transplantaciju srca i kardiohirurgiju za Beograd, Niš, Kragujevac i Niš. Za direktora KCS imenovan je docent dr Milika Ašanin, dosadašnji direktor Urgentnog centra KCS. Ministarstvo zdravlja želi da se zahvali prof. dr Miljku Ristiću na svemu što je do sada učinio kao direktor najprestižnije zdravstvene ustanove u Srbiji, kao i na uspešno sprovedenim planovima i programima, koji su zajednički realizovani u proteklom periodu - piše u saopštenju Ministarstva zdravlje.

Milika Ašanin, foto: Kurir/Dragana Udovičić
Milika Ašanin, foto: Kurir/Dragana Udovičić

Oni očekuju da će prof. dr Ristić, kao vrhunski stručnjak, svojim iskustvom i znanjem na novom mestu pružiti veliki doprinos unapređenju ove zahtevne oblasti i doprineti podizanju transplantacije na viši u Srbiji.

(S. Slamnig)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track