Najnovije vesti

SEĆANJE NA STRADALE SRBE: Zastanite sutra u podne kad čujete sirene
Foto: Profimedia

Obeležavanje akcije Oluja

SEĆANJE NA STRADALE SRBE: Zastanite sutra u podne kad čujete sirene

Društvo
Akcija će se organizovati u saradnji sa gradskim opštinama, poverenicima civilne zaštite, privrednim društvima i drugim pravnim licima na čijim se objektima nalaze sirene za javno uzbunjivanje

BEOGRAD - Povodom obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba u akciji "Oluja", sutra u podne oglasiće se sirene za javno uzbunjivanje u trajanju od 60 sekundi, saopštili su iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

Akcija će se organizovati u saradnji sa gradskim opštinama, poverenicima civilne zaštite, privrednim društvima i drugim pravnim licima na čijim se objektima nalaze sirene za javno uzbunjivanje.

 

Sirene će sutra emitovati signal za prestanak opasnosti, navodi se u saopštenju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vulin: Setimo se svih onih koji su stradali

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je istakao da se predugo čekalo da Srbija obeleži Dan sećanja i dodao da još nema preciznih spiskova stradalih, iako se govori o 2.000 ubijenih i nestalih.

 

- Sva zvona Srpske pravoslavne crkve čuće se u istom trenutku u 12 sati. Molim sve da zastanu i da se podsete na one koji su bili pre nas i na one koji su stradali. Mi imamo za čime da žalimo - rekao je Vulin.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...