KO PONUDI NAJVIŠE, NJEGOV JE: Sutra u Palati Srbija prodaju se državni automobili
Foto: Stefan Jokić

Javno nadmetanje

KO PONUDI NAJVIŠE, NJEGOV JE: Sutra u Palati Srbija prodaju se državni automobili

Društvo -
Licitacioni korak za vozila čija je početna kupoprodajna cena do 200.000 dinara iznosi 5.000 dinara, a za vozila čija je početna kupoprodajna cena veća od 200.000 dinara iznosi 10.000 dinara

BEOGRAD - Javno nadmetanje prodaje službenih vozila u državnom vlasništvu biće organizovano sutra u Palati Srbija, najavila je Republička direkcija za imovinu.

Zaključkom Vlade Srbije oglašena je prodaja 241 vozila čiji su korisnici državni organi i organizacije. Tokom registracije učesnika prijavljeno je 60 učesnika zainteresovanih za 38 vozila, a početne cene utvrdila je Poreska uprava. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva registrovana pravna i fizička lica koja su uplatila depozit u iznosu od 20.000 dinara, po vozilu.

Prilikom registracije 30. i 31 jula učesnici javnog nadmetanja su nadležnoj Komisiji predali popunjen obrazac. Prijave za učešće na javnom nadmetanju sa Prilogom 1, koji je bio dostupan na sajtu Uprave za zajedničke poslove i dokaz o uplati depozita.

Licitacioni korak za vozila čija je početna kupoprodajna cena do 200.000 dinara iznosi 5.000 dinara, a za vozila čija je početna kupoprodajna cena veća od 200.000 dinara iznosi 10.000 dinara. Učesnik javnog nadmetanja koji ponudi najvišu cenu proglašava se kupcem.

Kupoprodajni ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem se zaključuje u roku od pet radnih dana od dana održavanja javnog nadmetanja, a kupoprodajna cena se plaća u roku od jednog dana od dana zaključenja ugovora. U suprotnom najpovoljniji ponuđač gubi pravo na povraćaj depozita, a komisija poziva drugoplasiranog radi zaključenja ugovora.

Učesnicima javnog nadmetanja koji nisu proglašeni za kupce depozit se vraća u roku od sedam radnih dana od dana javnog nadmetanja. Porez na prenos, troškove preuzimanja vozila i eventualno druge troškove snosi u celosti kupac. U prethodnim krugovima javnog nadmetanja koje je sprovela Republička direkcija za imovinu od 510 vozila, koliko je bilo ponuđeno, u tri kruga licitacije prodato je 363 automobila i ostvaren prihod od 115,8 miliona dinara.

Za preostala vozila koja nisu otuđena u postupcima javnog nadmetanja Republička direkcija za imovinu je objavila javni poziv i utvrdila listu podnosioca koji ispunjavaju uslove za davanje na korišćenje motornih vozila i to za ukupno 94 vozila, od čega 49 vozila u javnoj svojini Republike Srbije, čiji su korisnici državni organi i organizacije i 45 vozila u svojini javnih preduzća, javnih agencija i društva kapitala čiji je osnivač Republika Srbija, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track