GORAN LAZIĆ SVEDOČI: Deca su se gušila dok sam ih vadio iz zapaljenog autobusa
Foto: čitalac Kurira

Spasavao druge putnike iz vozila

GORAN LAZIĆ SVEDOČI: Deca su se gušila dok sam ih vadio iz zapaljenog autobusa

Društvo -
„Lastin“ autobus koji je turiste prevozio iz Budve za Beograd zapalio se i skoro potpuno izgoreo kod kanjona Morače. Samo pukom srećom 58 putnika izvuklo je živu glavu, a sumnja se na loše instalacije

BEOGRAD - Putnici koji su se u utorak vraćali iz Budve dugo će pamtiti letovanje, ali ne zbog dobrog provoda, već zato što su jedva izvukli živu glavu iz autobusa koji se zapalio, a zatim i potpuno izgoreo na putu ka Beogradu!Naime, za samo nekoliko minuta vatra je progutala „Lastin“ autobus u mestu Crkvine kod kanjona Morače, ali su putnici, srećom, bezbedno evakuisani. Goran Lazić, jedan od 58 putnika koji su bili u autobusu, priča za Kurir da je plamen progutao autobus za manje od pet minuta i da je velika sreća što nije bilo žrtava.Osetili dim u tunelu- Kad smo krenuli ka Beogradu, napravili smo pauzu u kanjonu Morače. Nakon što smo nastavili put, posle nekih 15 minuta, dok smo bili u jednom od tunela, osetio sam miris dima. Odmah sam znao da se autobus zapalio, a kad sam pogledao kroz prozor, video sam buktinju. Plamen je bio dva metra za autobusom. Vozač je, čim smo izašli iz tunela, zaustavio vozilo i tada su dim i vatra počeli da nadiru unutra. Nastala je velika panika. Unutra je bio mrak, deca su se gušila, vrištala i plakala... Ljudi su se na izlazu zaglavili, pa je nastala još veća panika - priseća se Lazić te večeri.

On kaže da je i sam pomagao putnicima da se izvuku iz plamena i dima.- Pomagao sam ljudima da napuste autobus i ponosan sam na to što sam spasao živote ljudi. Takođe, moram da pohvalim i vozače jer su se oni herojski poneli. Izvukli su nam sve stvari iz prtljažnika iako je autobus najvećim delom već bio u plamenu. Ipak, nekoliko nas je ostalo bez mobilnih telefona, dokumenata i novca - završava Lazić.Upalila se lampicaI Stefan Milivojević, drugi putnik iz autobusa, kaže za Kurir da je u trenutku nesreće nastala velika panika.- Sedeo sam napred i primetio da se upalila neka lampica na kontrolnoj tabli, nakon čega je vozač rekao: „Ovo nešto nije u redu.“ Onda je krenuo dim, žene i deca su počeli da plaču, a neki su se i gušili... Muškarci su gledali kako da izvuku stvari. Ja sam spasao stvari, ali ima onih koji u tome nisu uspeli - kaže on.

Preduzeće „Lasta“AUTOBUS JE PRE POLASKA BIO ISPRAVANPrema nezvaničnim podacima, požar je izazvan kratkim spojem na elektroinstalaciji autobusa, a u „Lasti“ navode da se uzroci nesreće ispituju.- Na autobusu je konstatovana totalna šteta. Autobus je pre polaska prošao redovnu kontrolu tehničke ispravnosti. Uzroci nesreće biće poznati po završetku zvanične istrage - navode oni.Dodaju da putnici kupovinom karte imaju automatski plaćeno osiguranje, pa tako sada mogu da podnesu odštetni zahtev ukoliko su pretrpeli nekakav gubitak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track