GREŠKOM KREMIRANA ŽENA BILA VERNIK: Boli me to što mi je majka spaljena protiv svoje volje

Ćerka Ljubice Popović neutešna

GREŠKOM KREMIRANA ŽENA BILA VERNIK: Boli me to što mi je majka spaljena protiv svoje volje

Društvo -
Zorica je držala supruga pod ruku. Kaže da joj je srce umalo prepuklo kada je saznala da joj je majka kremirana još u utorak

BEOGRAD - Boža Bazina je juče ujutro sa suprugom Zoricom došao u kapelu u Deligradskoj da preuzme telo svoje pokojne tašte Ljubice Popović (80) i tada saznao da je ona greškom kremirana, a kasnije je saznao da su poginule u saobraćajnoj nesreći njegova majka i sestra koje su dolazile na sahranu.

"Nisu bile isto godište i iz različitih su bolnica dovezene. Moja tašta je bila u Zemunskoj bolnici i njeno telo je preneto u kapelu u ponedeljak, a ova druga žena je ležala na nekoj privatnoj klinici", kazao nam je Bazina:

"Na prepoznavanju su mi pokazali telo žene koju ne poznajem. Rekao sam im da to nije moja tašta, ali je usledilo ubeđivanje. A onda sam shvatio da oni i ne znaju gde je njeno telo! Rekli su mi da je moju taštu neko iz privatne agencije prepoznao i telo odvezao dok smo mi do juče pokušavali da zakažemo termin za sahranu.

Zorica je držala supruga pod ruku. Kaže da joj je srce umalo prepuklo kada je saznala da joj je majka kremirana još u utorak.

"Bila je vernik. Boli me to što je spaljena protiv svoje volje. Sahranićemo je tamo gde je želela, na Bežanijskom groblju, tamo gde i moj otac počiva. Mnogo su se voleli. Otac je preminuo pre pet godina, i to dan nakon proslave 50 godina braka", kazala je Zorica u trenucima kada još nije znala da su stradale Božina majka i sestra.

Boža Bazina
Boža Bazina

Majka i sestra Bože Bazine, Mirjana i Zora su iz Hrvatske krenule na sahranu i poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu u blizini Sremske Mitrovice, kada je automobil BMW, kojim je upravljao turski državljanin, sustigao i udario u vozilo „daevu tiko“.

Teško su povređeni vozač „daevua“ i njegova supruga, takođe Božini rođaci, a u bolnicu su smeštene i majka i četvoromesečna beba iz drugog automobila s lakšim povredama. Turčinu, koji je izazvao udes, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati i biće saslušan.

Skrivali istinuIako se sudar desio oko 7.30, Bazina je o ovoj tragediji obavešten tek po podne.

"Oko podneva, kada sam iz kapele došao kući, saznao sam da su imale sudar, ali sam mislio da nije ništa opasno i da će brzo nastaviti put. Otišli smo na groblje, a pošto nisu stizale, pozvao sam sestru telefonom, ali nije bila dostupna. Onda sam zvao njenu ćerku u Zagrebu, ni ona nije znala ništa. Iz bolnice u Novom Sadu nisu hteli ništa da mi kažu, rekli su samo da ima povređenih iz saobraćajne nesreće i da mi ništa više ne mogu saopštiti. Na kraju sam pozvao policiju i insistirao da mi se kaže šta se desilo. Saopštili su mi da su mi majka i sestra nastradale", kaže neutešni Boža.

Pogrebna agencijaNISMO MI KRIVI ZA NASTALI PROBLEMU privatnoj pogrebnoj agenciji „MMD Dejanović“ demantovali su navode JKP „Pogrebne usluge“, ističući da je telo koje su oni preuzeli u kapeli prepoznao Mito Bulatović, zet starije Ljubice, što nam je potvrdio i Bulatović.- Telo moje tašte preneto je u kapelu u 28. jula i preuzeli smo ga prošlog utorka, kada je i bila zakazana kremacija. U kapeli sam prepoznao svoju taštu, a to isto je potvrdio i čovek koji je bio sa mnom, a ona mu je strina. Ne znam šta se dalje dešavalo i kako je došlo do zamene tela - kaže Bulatović.

JKP „Pogrebne usluge“POGREBNA AGENCIJA JE NAPRAVILA GREŠKUU JKP „Pogrebne usluge“ Beograd ističu da je problem nastao kada je neko iz privatne agencije došao da prepozna stariju Ljubicu Popović.- Greška je nastala usled pogrešne identifikacije koju je obavila osoba iz privatne pogrebne agencije koju je porodica druge Ljubice Popović angažovala. Mi nismo u situaciji da kontrolišemo rad tih privatnih agencija. Izražavamo žaljenje zbog svega i uvešećemo rigoroznije mere da se ovo ne bi ponovilo - kaže Bojana Kisin, pravnica JKP „Pogrebne usluge“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track