NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Neprihvatljivo veliki broj poginulih u saobraćaju
Foto: Zorana Jevtic

Bezbednost

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Neprihvatljivo veliki broj poginulih u saobraćaju

Društvo -
Jeste da je taj crni bilans manji nego što je bio, ali svaki život koji izgubimo je ogroman gubitak, kaže ministar policije

VRNJAČKA BANJA - U Srbiji je smanjen broj poginulih u saobraćaju tokom godine, ali i dalje je to neprihvatljivo veliki broj, a svaki izgubljen život je ogroman gubitak, izjavio je u Vrnjačkoj Banji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Bezbednost onih koji voze, kao i ostalih, je veoma bitna, jer spasava živote. Treba, takođe, biti pribran i znati kako se koristi sve što je potrebno tokom vožnje, a to pokazuje visok nivo odgvornosti", rekao je sinoć Stefanović nakon simulacije i pokaznim vežbama koje je Agencija za bezbednost u saobraćaju organizovala u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju Opštine Vrnjačka Banja.

"U Srbiji imamo u toku godine neprihvatljivo veliki broj poginulih u saobraćaju. Jeste manje nego što je bilo, ali svaki život koji izgubimo je ogroman gubitak", rekao je Stefanović. On je rekao da je simulacija bezbednosti u saobraćaju veoma dobra stvar, jer jasno pokazuje zašto je dobro biti vezan tokom vožnje.

Prilikom simulacije posetioci su mogli da isprobaju simulatore "kosa ravan", koji prikazuje efekat upotrebe sigurnosnog pojasa, kroz simulaciju čeonog sudara, kao i simulator prevrtanja vozila "Ražanj". Pored toga, prisutni na Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji moglii su i da isprobaju efekte "pijanih naočara" koje na autentičan način prikazuju negativno dejstvo alkohola.

Pored Stefanovića, Promenadi su sinoć prisustvovali direktor Agencije za bezbednost u saobraćaju Milan Božović i predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović. Stefanović je rekao i da će iskoristiti priliku da poseti festival "Lovefest", koji se održava u Vrnjačkoj Banji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track