EKSPERIMENT KOJI JE ZGROZIO RODITELJE Deca bez razmišljanja idu na susret s prevarantima sa Fejsbuka
Foto: Shutterstock

Opasnost vreba

EKSPERIMENT KOJI JE ZGROZIO RODITELJE Deca bez razmišljanja idu na susret s prevarantima sa Fejsbuka

Društvo -
Kobi Persin se u dogovoru s nekoliko mama i tata na društvenoj mreži lažno predstavljao njihovim devojčicama, koje su bez problema pristale da se sastanu s njim

Poznati jutjuber Kobi Persin rešio je da napravi eksperiment kako bi ljudima skrenuo pažnju na sve opasnosti na internetu kojima su izložena deca.U dogovoru s nekoliko roditelja otvorio je lažni profil na Fejsbuku i komunicirao s njihovim ćerkama. Reakcije ovih devojčica zgroziće mnoge mame i tate i podstaći ih da od sada budu još oprezniji i u toku s tim sa kim se njihova deca dopisuju na društvenim mrežama.Zagrizle udicuOn je nekoliko dana komunicirao s tri devojčice, od kojih nijedna nije bila punoletna, predstavljajući se kao lepuškasti dečko koji je novi u gradu i traži društvo. Neverovatno je da je svaku od njih vrlo brzo uspeo da nagovori na sastanak u parku (jedna ga je čak pozvala da se vide kod nje u kući), a one su na to pristajale bez imalo razmišljanja. Treća je čak bez ikakvih dodatnih pitanja ušla u kombi usred noći.Pored Kobija, njih su na dogovorenim mestima sačekali i zabrinuti roditelji i objasnili im kakve su užasne stvari mogle da se dogode.

Kontrolišite mališaneNa ovaj način širom sveta svakog dana nestaje više hiljada ljudi, a i ove devojčice bile su samo na korak od toga da ih roditelji više nikada ne vide ili da na najgori mogući način budu iskorišćene.Zato, dragi roditelji, neka vam ne bude teško da kontrolišete svoju decu i da im objasnite kakve opasnosti vrebaju ako komuniciraju sa nepoznatim osobama na Fejsbuku ili ako pristanu da se vide sa njima. Društvene mreže su odlična stvar, a samo ako je osoba dovoljno zrela i zna da ih koristi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track