JAVNA TAJNA U DOMAĆIM AGENCIJAMA: Sve je više Srba seks turista!
Foto: Thinkstock

Što siromašnija zemlja, to su i usluge jeftinije

JAVNA TAJNA U DOMAĆIM AGENCIJAMA: Sve je više Srba seks turista!

Društvo -
Bangkok, Pataja, Lezbos i Bali neke su od omiljenih destinacija lezbijki.U susednoj Hrvatskoj organizuju se krstarenja za gej parove i svingere, a popularna gej destinacija je i grčko ostrvo Mikonos. Popularan je i bugarski paket "sve uključeno", gde za 200 evra može da se dobije seksualno-turistički vodič, smeštaj, hrana...

BEOGRAD - Bizarna strana turizma sve je popularnija u svetu, a ovaj način putovanja praktikuju i žene.

Pojedine destinacije u svetu nikada se neće osloboditi reputacije seks-turizma. Koliko god određene države bežale od toga, njihovi budžeti značajno su se popravili od kada su počele time (ne)legalno da se bave.

Tajland, Filipini, Laos, Bali, Jamajka, Kuba, Dubai, Egipat, ali i pojedine evropske zemlje, uveliko su poznate na mapi turista koji traže mesto gde će zadovoljiti svoje fantazije. Ipak, iza ovog odmora "iz snova" često se kriju zlostavljanja i trgovina ljudima, kao i veliki broj polno prenosivih bolesti.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čak 600.000 žena svake godine pređe hiljade kilometara zbog zgodnih mladića. Amerikanke idu na Jamajku i Dominikanu, a mnoge s letovanja dovedu muža. Evropljanke biraju Tunis i Egipat, gde ih kao zapete puške dočekuju lepuškasti momci kojima je šarm viza za neku od država EU. Ukoliko ne uspeju da ih nagovore na brak, trude se da im izvuku dosta novca i poklona u periodu "zabavljanja".

U seks-turizmu najviše uživaju muškarci, ali i žene. Odavno je poznato da su arapske i afričke zemlje idealne za bogate i starije Evropljanke koje su u potrazi za živahnim mladićima atletske građe. Što siromašnija zemlja, to su i usluge jeftinije. Ne čudi što usluge devojaka iz takvih država plaćaju svega desetak dolara, dok mladićima njihove bogate "devojke" iz Evrope kupuju skupe poklone i obećavaju im vizu za Stari kontinent.

Od seks-turizma veliku korist imaju i hoteli, kafići, bolnice i turističke agencije. U principu, svi ćute, gnušaju se, ali na kraju zadovoljno trljaju ruke. Bar oni koji te usluge ne pružaju direktno.

Bangkok, Pataja, Lezbos i Bali neke su od omiljenih destinacija lezbijki. S druge strane, u susednoj Hrvatskoj često se organizuju krstarenja za gej parove i svingere. Popularna gej destinacija je i grčko ostrvo Mikonos. Daleko od očiju javnosti, uz ispunjavanje najvećih erotskih fantazija, ljubitelji ovakvog odmora spremni su dobro da plate - po nekoliko hiljada evra.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

I Bugarska se polako probija u vrh popularnih seks-destinacija. Naročito je popularan paket "sve uključeno", gde za 200 evra može da se dobije seksualno-turistički vodič, smeštaj, hrana i oproštajni suvenir, pišu Večernje novosti.

Iako agencije o tome ne vole da pričaju, javna je tajna da seks-turizam praktikuju i srpski turisti. Iz godine u godinu ima sve više ljudi koji idu na daleke destinacije ne bi li platili ljubav i zadovoljstvo. Možda nije toliko razvijen kod žena, ali je sve više muškaraca koji idu put Tajlanda, Filipina, Indonezije i Kariba kako bi "uživali u odmoru".

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track