(VIDEO) VAPAJ NEMOĆNOG DETETA: Dečak u vozu za Srbiju tražio spas, ali je izgubio sve
Foto: Tanjug Tanja Valic

Put u bolju budućnost

(VIDEO) VAPAJ NEMOĆNOG DETETA: Dečak u vozu za Srbiju tražio spas, ali je izgubio sve

Društvo -
Iako je mesto u vozu vrednost za koju su mnogi imigranti u Đevđeliji spremni da daju sve što imaju, ovaj dečak je hteo napolje

ĐEVĐELIJA - Dramatični prizori migranata u Đevđeliji koji se tuku kako bi se izborili za mesto u vozu za Srbiju šokirali su domaću javnost, a dramu kroz koju je prošao jedan dečak zabeležile su i kamere.

Očajan i uplašen, dečak se našao u pretrpanom vozu za Beograd, ali u haosu je razdvojen od porodice. On je uplakan bezuspešno dozivao majku, ali nije mogao da dođe do nje.

Iako je mesto u vozu vrednost za koju su mnogi imigranti u Đevđeliji spremni da daju sve što imaju, ovaj dečak je hteo napolje.

Na njegove povike nisu ostali imuni ni drugi migranti koji su se gurali da uđu u voz, za koji veruju da će ih odvesti u bolju budućnost. Putnici su dečaka izvukli kroz prozor, koji je na kraju ipak uspeo da pronađe svoje roditelje.

U metežu je polomljen i jedan prozor na vozu, a neki su potegli i noževe. Vožnja od Đevđelije na gračko-makedonskoj granici do Tabanovaca košta 10 evra po osobi.

http://www.youtube.com/watch?v=IYnVw7mHMRk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track