OSILIO SE: Tasovac na divlje dozidao kuću pod zaštitom države!
Foto: Dado Đilas

Član vlade, a ne poštuje zakon

OSILIO SE: Tasovac na divlje dozidao kuću pod zaštitom države!

Društvo -
Ministar kulture u objektu na Paliluli bez dozvole razbio fasadu, napravio garažu, kupatilo i prozore. Oglušio se o rešenje inspekcije, a komšije tvrde da im je ugrozio život

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izvodio je građevinske radove na svojoj kući iako nije imao potrebne dozvole, ali ni saglasnost suvlasnika nekretnine, otkriva Kurir!Prvi susedi tvrde da je tako ugrozio i njihovu imovinu i živote, ali se ministar oglušuje o odluku inspekcije da sve vrati u prvobitno stanje.- Tasovac na opštini Palilula ima deo velike kuće koja je pod zaštitom države, što znači da se radovi ne mogu obavljati bez dozvola, a potrebna je i saglasnost vlasnika preostalog dela objekta. Međutim, Tasovac je sa svojom lepšom polovinom razbijao zidove, otvarao prozore i vrata, dozidao kupatilo i malu terasicu a da pritom nije imao potrebne dozvole ni saglasnosti - priča izvor Kurira i dodaje:Iskulirao inspektore- Zbog svega je na teren izašla inspekcija i naredila mu da sve vrati u prethodno stanje. On to do danas nije učinio.Naša saznanja potvrdili su u opštini Palilula.- Inspekcijske službe donele su rešenje i zaključak o vraćanju u prvobitno stanje porodične kuće na kojoj su izvođeni radovi na probijanju otvora za prozore i vrata na fasadnom delu zgrade bez prethodno pribavljene dozvole - kaže Nenad Ðurđević, pomoćnik predsednika Palilule, i dodaje:- Ukoliko se ne postupi po rešenju, donosi se zaključak o dozvoli izvršenja od strane opštinskog odseka za izvršenja. Taj predmet se stavlja na spisak sa ostalim predmetima, prema prioritetu. Dinamika izvršenja zavisi od sredstava koja prebacuje grad Beograd preko nadležnog Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Zida li, zida... Sporna kuća
Zida li, zida... Sporna kuća

Biće zazidan

To znači da će, ukoliko ministar uskoro ne postupi po rešenju, Tasovčeve prozore i vrata zazidati opština Palilula.Jelisaveta Ivačković, suvlasnica objekta, kaže da je izgubila građanska prava, a da Tasovac radi kako želi, te da joj ni obraćanje inspekciji nije mnogo pomoglo.- Tasovac je rekao da će njegova žena malo adaptirati kuću. Međutim, oni su izvodili velike radove, pa su tako razbijali fasadu da bi napravili prozore, pretvarali su spavaću sobu u garažu, dodavali kupatilo i terasu, a sada žele da sruše i zajedničku ogradu. Nekim izvedenim radovima ugrozili su temelje našeg dela kuće, a samim tim i naše živote - kaže ona, dodajući da je ministar, kad je video da je napravio grešku, pokušao retroaktivno da pribavi dozvole, ali bezuspešno.Ministar Ivan Tasovac nije odgovarao na pitanja Kurira u vezi sa ovim slučajem.

Besna komšinica Jelisaveta IvačkovićTASOVČEVA ŽENA POSEKLA STABLA STARA 40 GODINATasovčeva komšinica tvrdi da je njegova supruga posekla i velika stabla bora, a da sada ista sudbina može da zasedi i veliko drvo ginko bilobe, koje je u dvorištu kuće skoro pola veka. Naime, kako kaže, da bi napravila ulaz u garažu, ona planira da ukloni to drvo.- Nakon što je posekla dva bora, koja su bila stara oko 40 godina, podneli smo prijavu. Ona je posle tvrdila da je zbog toga platila kaznu 100.000 dinara - kaže Ivačkovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track