VERBIĆ: 15.000 prosvetara u Srbiji su tehnološki višak
Foto: Dragana Udovičić

Treća najveća lista

VERBIĆ: 15.000 prosvetara u Srbiji su tehnološki višak

Društvo -
Nadam se da će otići oni koji to žele. I ranije je bilo tehnoloških viškova, ali nikada im nije nuđena otpremnina, a sada toga ima i nadam se da će ih iskroristiti i da nećemo doći u situaciju da odlazi ko ne želi", rekao je Verbić

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Srđan Verbić izjavio je danas da u prosveti ima oko 15.000 onih koji su tehnološki višak i da je to treća i najveća lista koja je do sada napravljena.

Verbić je za RTS rekao da je i ranije bilo tehnoloških viškova, ali da im se sad prvi put nudi otpremnina što ranije nije bio slučaj jer u budžetu nije bilo novca za to.

"Nadam se da će otići oni koji to žele. I ranije je bilo tehnoloških viškova, ali nikada im nije nuđena otpremnina, a sada toga ima i nadam se da će ih iskroristiti i da nećemo doći u situaciju da odlazi ko ne želi", rekao je Verbić.

On je, međutim, napomenuo i da postoji 12.000 mesta na kojima bi neko mogao da se zaposli, što je jedna nelogičnost koja je proistekla prethodnih godina "zbog loše komunikacije".

Govoreći o štrajku prosvetara, on je rekao da je u blokadi još 98 škola, što je manje nego pre, ali, kako je istakao, taj broj je ipak i dalje velik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track