Najnovije vesti

KONOBAR U LJUBOVIJI PRONAŠAO I VRATIO 42.000 EVRA: Evo kako mu se vlasnica zahvalila!
Foto: Facebook

Vlasnica potvrdila da ne fali ni dinar

KONOBAR U LJUBOVIJI PRONAŠAO I VRATIO 42.000 EVRA: Evo kako mu se vlasnica zahvalila!

Društvo
Potpišem zapisnik da sam pronalazač, ali ne mogu da se načudim kolika je suma u pitanju, kaže Savo

LJUBOVIJA - Konobar u jednom kafiću u Ljuboviji, Savo Petrović (21) pronašao je žensku torbu sa 42.000 evra u novcu i platnim karticama i bez razmišljanja je predao policiji. Sedam dana posle gesta koji je zadivio Ljubovijane niko mu se nije javio ili bar zahvalio.

"Radio sam drugu smenu i služio goste za stolom na terasi. Kada su otišli priđem da pokupim šolje i vidim žensku torbu na stolici. Unesem je u lokal i odmah pozovem pozornika koji je bio u blizini jer sam znao da gosti, dve žene i dva muškarca, nisu iz Ljubovije. Pogledamo dokumente, vidimo da ženu ne poznajemo, u torbi mnogo para i mnoštvo platnih kartica. Pozovemo stanicu policije oni dođu i preuzmu torbu", prepričava Savo događaj o kome bruji Ljubovija.

Kaže da je nastavio sa poslom i da su mu uveče policajci doneli zapisnik na potpis iz koga vidi da je u torbi bilo, što u parama, što u platnim karticama - 42.000 evra.

"Potpišem zapisnik da sam pronalazač, ali ne mogu da se načudim kolika je suma u pitanju. Ko nosi toliki novac sa sobom i još zaboravi torbu sa takvim bogatstvom?", iznenađeno se pita Savo.

Kaže da ga od tada više niko nije zvao.

"Niko me nije zvao od tada. Čuo sam da je žena koja je zaboravila torbu iz Loznice i da je dolazila i preuzela nađene stvari. Čuo sam i da je potvrdila da u torbi ništa ne fali, a to mi je bilo najvažnije", kaže Savo.

Ne obazire se puno na činjenicu da mu se niko za gest koji je učinio nije ni zahvalio, niti na one koji ga kritikuju što je novac vratio.

Ilustracija: Sutterstock
Ilustracija: Sutterstock

"Neki mi govore da sam lud što sam vratio tolike pare, a ja bih opet isto učinio. Siguran sam i da bi većina to isto uradila, čak i oni koji me kritikuju", kaže skromno Savo za "Blic", mašinski tehničar koji za život zarađuje radeći kao konobar dok ne nađe posao za koji se školovao.

Njegove reči su nam nezvanično potvrdili i u policiji.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...