SVETSKA BANKA GASI POŽAR: Bajatovićev Srbijagas dužan 50 milijardi!
Foto: Nebojša Mandić

Propast

SVETSKA BANKA GASI POŽAR: Bajatovićev Srbijagas dužan 50 milijardi!

Društvo -
Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović najavio je dolazak stručnjaka u "Srbijagas", a ministar privrede Željko Sertić rekao je za medije da će eksperti pokušati da pomognu

BEOGRAD - "Srbijagas" čiji je direktor Dušan Bajatović, zapao je u dugove od oko 50 milijardi dinara, a stručnjaci Svetske banke trebalo bi uskoro da uđu u tu kompaniju kako bi u njoj zaveli red i pronašli najbolje rešenje za restrukturiranje tog javnog preduzeća.

Kako prenose beogradski mediji, potpredsednik SNS i ministar policije Nebojša Stefanović najavio je dolazak stručnjaka u "Srbijagas", a ministar privrede Željko Sertić rekao je za medije da će eksperti pokušati da pomognu u nalaženju rešenja za probleme te kompanije kako bi ona efikasnije funkcionisala.

- "Srbijagas" ima ogromne dugove iz prošlosti koji se moraju najpre konsolidovati, pa tek onda da se nađe dobar put za budućnost tog preduzeća. Za to nam je potrebna pomoć eksperata koji imaju veliko međunarodno iskustvo - rekao je Sertić za medije.

Mahmud Bušatlija, stručnjak za investicije i ulaganja, rekao je za medije da u slučaju "Srbijagasa" treba da se istraže ogromni dugovi.

- Najpre bi istražitelji trebalo da utvrde jesu li uopšte opravdani svi ti dugovi "Srbijagasa", jer je to preduzeće u poslednjih 15 godina bilo plen politike. Nakon toga bi "Srbijagas" morao finansijski da se konsoliduje, pa tek treći korak treba da bude restrukturiranje - rekao je Bušatlija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track