STEFANOVIĆ PRIMIO POLICAJCA HEROJA: Sve nas je dirnula njegova ljudskost, sledi mu nagrada
Foto: Tanjug Tanja Valic

O Arifijiu bruji cela Evropa

STEFANOVIĆ PRIMIO POLICAJCA HEROJA: Sve nas je dirnula njegova ljudskost, sledi mu nagrada

Društvo -
Pokazao je da srpski policajci imaju normalan i pristojan odnos prema svim ljudima koji dođu u našu zemlju, istakao je ministar unutrašnjih poslova

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa policajcem iz Preševa Redžepom Arifijem čija je fotografija sa sirijskim dečakom obišla svet, i najavio da će ga zbog pokazane humanosti nagraditi.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je Arifi u trenutku kada su se ljudska humanost i pažnja u okruženju izgubili, pokazao ljudskost i humanost i lepo i pristojno lice srpske policije.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Pokazao je da srpski policajci imaju normalan i pristojan odnos prema svim ljudima koji dođu u našu zemlju i sve nas je dirnula njegova ljudskost", rekao je Stefanović.

Srbija, kako je rekao, nastavlja da bude pristojna i demokratska, civilizovana zemlja, i dobar domaćin, i veoma je posvećena da imigranti budu bezbedni i da ne osećaju dodatni teret.

Foto: Tviter
Foto: Tviter

"Ja nemam svoju decu, ali svaki put kad vidim tu dečicu kako beže i kako su u strahu meni je vrlo teško, dođe mi i da zaplačem. Doduše, to je moja profesija, ali sam i ja ljudsko biće. Ne mogu da budem imun na nečiju nesreću", rekao je Arifi za portal Kurira.

Rekao je i da dnevno u taj deo Srbije dođe od 2.000 do 3.000 izbeglica i da se policajci uvek ponašaju na način kako je i on postupio. Stefanović je poručio da ga nije zanimalo da li je policajac koji je uzeo dete i poigrao se sa njim Albanac, Srbin ili Mađar, jer je on pre svega srpski policajac i svojom humanošću je zavredio nagradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track