AMBASADOR NEMAČKE: Srbija sa migrantima postupa kao da je članica EU
Foto: Mup

Sastanak sa Stefanovićem

AMBASADOR NEMAČKE: Srbija sa migrantima postupa kao da je članica EU

Društvo -
Jako cenimo postupanje Srbije u ovoj situaciji. Postupate s migrantima kao da ste članica Evropske unije i imate odličan pristup ovom problemu", rekao je Aleksis Ditman

BEOGRAD - Ambasador Nemačke Aksel Ditman izjavio je danas da njegova zemlja ceni postupanje Srbije u situaciji pojačanog priliva migranata‚i dodao da Srbija s njima postupa "kao da je članica Evropske unije".

"Jako cenimo postupanje Srbije u ovoj situaciji. Postupate s migrantima kao da ste članica Evropske unije i imate odličan pristup ovom problemu", rekao je Ditman prilikom susreta s ministrom unutrašnjih poslova Srbije, Nebojšom Stefanovićem.

Kako se navodi u saopštenju, Ditman i Stefanović razgovarali su danas u Beogradu o prilivu migranata i o konkretnim koracima dve zemlje za smanjivanje broja lažnih azilanata iz Srbije u Nemačkoj.

Ministar Stefanović je istakao da će Srbija, iako nije članica Evropske unije, kao odgovorna zemlja, preuzeti svoj deo obaveza u rešavanju migrantske krize.

"Spremni smo da nastavimo da budemo dobar domaćin, i da sa svim evropskim državama radimo na nalaženju sveobuhvatnog rešenja, u skladu sa svojim finasijskim mogućnostima", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track