DAN ŽELEZNIČARA Zorana Mihajlović: Modernizovaćemo 500 kilometara pruge
Foto: Marina Lopicic

60 novih vozova

DAN ŽELEZNIČARA Zorana Mihajlović: Modernizovaćemo 500 kilometara pruge

Društvo -
"Umesto sporih železničkih kompozicija sastavljenih od lokomotive i jednog vagona imaćemo nove i savremene vozove koji će se brzinom od 120 do 160 kilometara na sat kretati rekonstruisanim i modernizovanim prugama, rekla je minstarka.

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas železničarima njihov praznik - Dan železničara i poručila da će umesto sporih kompozicija uskoro na 500 kilometara obnovljenih pruga saobraćati savremeni vozovi brzinom do 160 kilometara na sat.

Ona je poručila da će u narednih nekoliko godina Srbija imati više od 500 kilometara modernizovanih pruga, kojima će saobraćati 60 novih vozova.

Mihajlović je železničarima poručila i da je uverena da će već naredni rođendan dočekati moderniji, efikasniji, sa novim prugama i bržim vozovima.

"Umesto sporih železničkih kompozicija sastavljenih od lokomotive i jednog vagona imaćemo nove i savremene vozove koji će se brzinom od 120 do 160 kilometara na sat kretati rekonstruisanim i modernizovanim prugama", rekla je minsitarka.

Železnica Srbije mora da ima tretman kakav zaslužuje, a ne da kao pre 131 godinu kada je rođena, vozovi i dalje idu 40 kilometara na sat, rekla je Mihajlović, na navedeno u saopštenju.

Prema njenim rečima, železnica mora da bude moderna i razvijena i da svi građani požele da putuju vozovima.

"Vlada Srbije je u proteklih godinu dana aktivirala sve projekte na železnici i nikada nećemo zaustaviti investicioni ciklus koji smo započeli", obećala je ministarka železničarima.

"Pored velikih izazova očekuje nas i puno posla. Očekuje nas sve zajedno borba za svakog putnika i svaku tonu robe. Očekuje nas borba za povećanje prihoda, jer je to jedini način da naša železnica bude bolja", rekla je Mihajlović. Ona je uverena da će železničari zajedno sa vladom dati doprinos da što pre postanu deo razvijene mreže evropskih saobraćajnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track