MIGRANTI POMAGALI SRPSKIM DOKTORIMA POSLE NAPADA MAĐARA: Polivali ih vodom zbog suzavca!

Celog dana skandirali "Srbija, Srbija"

MIGRANTI POMAGALI SRPSKIM DOKTORIMA POSLE NAPADA MAĐARA: Polivali ih vodom zbog suzavca!

Društvo -
Ekipa naše hitne pomoći iz Kanjiže je, posle intervencije i ukazivanja pomoći migrantima, uletela u dim suzavca. Izbeglice su to primetile i sačekale doktore sa vodom, toliko traženom

"Srbija, Srbija" čulo se celog dana iz grla hiljada migranata na graničnom prelazu Horgoš! Izmučeni, mokri i pretučeni, jedinu sreću su imali kada bi videli srpske policajce i hitnu pomoć. Kako bi, na jedini mogući način, pokazali zahvalnost, iz sveg grla skandirali su "Srbija, Srbija"!Kada je dvadesetak pripadnika srpske policije stiglo je oko 17.30 sati na Horgoš 2, izbeglice su pripadnike srpske policije dočekali aplauzima, a mnogi su prilazili da ih ljube. Srpska policija je ubedila izbeglice da se sklone sa granice, kako bi izbegli povređivanje.

https://www.youtube.com/watch?t=44&v=wRoZ1Ra8FzIJoš jedna scena bila je za pamećenje. Ekipa naše hitne pomoći iz Kanjiže je, posle intervencije i ukazivanja pomoći migrantima, uletela u dim suzavca. Izbeglice su to primetile i sačekale doktore sa vodom (toliko traženom) i polivali ih sve vreme kako bi im ublažili bol.

Pogledajte ovaj snimak

Sem izbeglica, nije pošteđena ni ekipa RTS-a, koja je brutalno pretučena na granici. UNS je saopštio da je napad na ekipu RTS-a nedopustiva primena sile i kršenje međunarodnih propisa o slobodi rada novinara i mađarske vlasti su dužne ne samo da se izvine ekipi RTS-a i utvrde odgovornost za primenu sile nego i da omoguće neometan rad novinarskim ekipama", naveo je UNS u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track